Ana Sayfa Gündem, Yaşam 23 Şubat 2023 209 Görüntüleme

Mersin Vali Vekili Sarıfakıoğulları: “Mersin’e deprem bölgesinden 180 bin kişi geldi”

Mersin Vali Vekili Harun Sarıfakıoğulları, İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, depremin yaşandığı tarihten bugüne 180 bin kişinin deprem bölgesinden Mersin’e geldiğini söyledi.

Sarıfakıoğulları, valilik binasında ilgili kurum müdürlerinin de katılımıyla düzenlediği toplantıda, 6 Şubat tarihinde 9 saat arayla Kahramanmaraş Elbistan ve Pazarcık merkezli, herkesi derinden etkileyen iki büyük depremin meydana geldiğini hatırlattı. 11 il ve 13 milyon insanı etkileyecek şekilde oldukça şiddetli hissedilen depremlerin ardından devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla afetin ortaya çıkardığı olumsuzluklara ivedi bir şekilde müdahale etmek ve yaraları sarmak için anında seferber edildiğini vurgulayan Sarıfakıoğulları, eş zamanlı olarak sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşların da bu seferberliğe her hangi bir talimat beklemeksizin destek verdiklerini söyledi.

Bu anlayışla başta deprem felaketinin yaşandığı bölgeye komşu iller olmak üzere herkesin, felaketi yaşayan insanların yanında olduğunu, acısını paylaştığını ve dertlerine derman olmak için var güçleriyle mücadele ettiğini kaydeden Sarıfakıoğulları, “Bu istikamette Mersin ve Mersinliler olarak bizler de tüm imkanlarımız ile gerek afet bölgesinde çalışmalara katılarak, gerekse depremzede vatandaşlarımızı ilimizde misafir ederek, milletimizin ülke sathında sergilediği yardımlaşma ve dayanışma seferberliğine güçlü bir şekilde katkı sağlamaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, devletimiz tarafından depremden etkilenen vatandaşlarımıza sağlanan ayni ve nakdi yardımların yanında, yerel imkanlarla da vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlamaktayız” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster