Ana Sayfa Gündem, Teknoloji, Yaşam 12 Temmuz 2024 32 Görüntüleme

MERSİN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE HİZMETE ALINAN MR CİHAZININ AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi Hastanesinde hizmete alınan MR Cihazının açılış törenine katıldı
Mersin Üniversitesi Hastanesi Radyoloji bölümünde düzenlenen açılış töreninde MR cihazının son teknoloji ürünü olduğunu belirten Vali Pehlivan yapmış olduğu konuşmasında;
“Ülkemiz genelinde Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde sağlık alanında çok büyük ilerlemeler kat edildi, çok büyük yatırımlar yapıldı. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımızın yatırım programları çerçevesinde, 81 vilayetimizde, yurdumuzun her ilinde, her ilçesinde yeni yatırımlar devam ediyor, mevcut sağlık birimlerinin donanımlarının daha da iyileştirilmesine yönelik projeler hayata geçiriyor. Mersin olarak sağlık alanında yaşanan bu gelişmelerden ziyadesiyle faydalanmaktayız.”
“Mersin’imiz, İlk Şehir Hastanesinin Açıldığı İl Konumunda”
Şu anda İlimizde 1 Şehir Hastanesi, 1 Üniversite hastanesi, 11 devlet hastanesi, 3 ağız diş sağlığı hastanemiz var. Ayrıca 200’e yakın 1. basamak olarak nitelendirdiğimiz sağlık birimlerimiz, aile sağlığı birimlerimiz var.
Sağlık alanındaki imkanlar vatandaşımız için seferber edilmiş durumdadır. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün ilgili sağlık birimlerimiz tarafından vatandaşlarımızın sağlık gibi hayati bir konuda en iyi hizmeti alması için büyük bir gayret, büyük bir özveri ortaya konuluyor, bu birimlerdeki imkanlar sağlık çalışanlarımız tarafından hizmete dönüştürülüyor, vatandaşlarımız ile buluşturuluyor.
Bunlar içerisinde bugün bünyesinde bulunduğumuz Üniversite Hastanemiz 2014 yılında hizmete başlamış. O günden bugüne binlerce vatandaşımıza hizmet etmiştir. Burada yüzlerce akademisyenimiz, doktor hocalarımız ve değişik kademelerde sağlık çalışanlarımız vatandaşımıza hizmet vermektedirler.
Malum, tıbbi hizmetlerin, sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde görüntüleme çok önemlidir
Yeni bir MR cihazı (Manyetik Rezonans) bugün hastanemize kazandırılmış durumdadır. Bu cihazın yapay zeka destekli bir işleyiş içermesi, son teknolojiye uygun daha ergonomik daha konforlu ve ileri düzeyde teknik özelliklere sahip olması çok daha etkin görüntüleme imkanı sağlayacaktır.
Bu imkanlar devletimizin, milletimizin imkanlarıdır. Kamu kaynağı kullanılması suretiyle bu cihaz tedarik edilmiş ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca yakın süreçte Üniversite Hastanemize yeni bit tomografi cihazı kazandırılacaktır. Bütün bu hizmetler vatandaşımız için, vatandaşımızın daha iyi sağlık hizmeti alması içindir.
Hastanelerimizde tedavi gören bütün hastalarımıza Allah’tan şifalar diliyorum. Hastalarımıza hizmet etmekte olan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.
Bu ve benzeri bütün yatırımların hayata geçirilmesi, vatandaşlarımızın hizmetine sunulması konusundaki desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Sağlık Bakanımıza ve Sağlık Bakanlığımızın bütün birimlerine, emeği geçen bütün ve kişi kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Hastanemize kazandırılan bu yeni cihazın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bütün vatandaşlarımıza sağlıklı ve esenlikler temenni ediyorum. İfadelerini kullandı.
Açılış programında, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar da bir konuşma gerçekleştirdi, MR cihazı ve cihazın temin süreci hakkında bilgiler verdi.
İlimize, sağlık çalışanlarımıza, hastanemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olması temennileri ile birlikte açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Pehlivan, Radyoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Feramuz Demir Apaydın’dan bölüm, tedavi yöntemleri ve yeni MR cihazı hakkında bilgiler aldı.
Açılış programına; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, AK Parti Mersin İl Başkanı Âdem Aldemir, Mersin Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr.Yusuf Usta, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Yardımcıları, Akademisyenler ve Radyoloji Bölümü personeli iştirak etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster