İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Son Dakika, Tarsus 20 Şubat 2024 42 Görüntüleme

MERSİN TURİZM FUARI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştireceği Mersin Turizm Fuarı için Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fuat Togo, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği (TARTUD) Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören ve sektör temsilcileri katıldı.

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek fuarla ilgili detaylı bilgi verildiği toplantıda, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy’un sunumuyla birlikte Doç. Dr. Sabri Arıcı ve Doç. Dr. İnci Erdoğan Tarakçı da Mersin ve ilçelerindeki turizm potansiyelini değerlendirdiler.

Konuşmacılar, fuarın her ilçeye ayrı ayrı stant verilecek şekilde planlandığını ve Mersin’in turizm potansiyelini ön plana çıkarmak için bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptılar.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, yaptığı konuşmada Tarsus’un turizm açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Kentimizin doğal ve tarihi güzellikleriyle dolu olduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu tarz organizasyonlarla şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Şehrimizin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için birlikte çalışacağız.” dedi.

Mersin Turizm Fuarı kapsamında bilimsel söyleşilerden yatırıma yönelik Mersin turizm planlarına, Mersin’in alternatif tur rotalarından endüstriyel turizm tasarımlarına, gastronomi workshoplarından defilelere kadar çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster