Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus, Yaşam 6 Haziran 2024 53 Görüntüleme

Mersin Tarsus’ta tarlada Soğanın Bedava Olduğunu duyan vatandaşlar tarlaya akın ett

Mersin’in Tarsus ilçesinde tarlada soğanın bedava olduğunu duyan vatandaşlar tarlalara akın ederek evlerinin soğan ihtiyacını karşıladılar.

Tarsus ilçesine bağlı, Akarsu mahallesindeki soğan üreticilerinden Ahmet Elmacı kendisi gibi bazı soğan üreticilerinin ilçede yaklaşık 400 dönümlük alana ekilen soğan ektiklerini, ancak aracı tüccarların düşük fiyat vermesi nedeniyle, vatandaşların hayır duasını alabilmek amacıyla gelip bedava toplamaları çağrısında bulunduklarını söyledi.

Bin bir emekle yetiştirdikleri soğanları hasat zamanı geldiğinde, aracı tüccarların soğanı 2-3 liradan satın almak istediklerini, bu fiyatın tarım işçiliği günlük yevmiyelerini dahi karşılamadığını belirten Ahmet Elmacı ve Cumali Afşin, soğanın Pazar ve manavlarda 15-25 liradan satıldığını belirterek, “Birkaç tüccar soğandan zengin olacağına, binlerce vatandaşımız ücretsiz tüketsin diye düşündük ve tüm çevre köylerimize haber gönderip herkesin tarladan bedava soğan toplayabileceklerini duyurduk. Tüccara çok ucuza zarar edeceğimiz fiyata satacağımıza hayrımıza köylülerimize, vatandaşlarımıza, ücretsiz dağıtıyoruz. Toplayıp evlerine götürüyorlar ve bize de hayır duası ediyorlar. Afiyetle yesinler” dedi.

Soğanın bedava olduğunu duyan vatandaşlar ise ailece gelerek tarlalara akın ederek, bedava soğanı çuvallara doldurup evlerine götürdüler.

Soğan toplamaya gelen vatandaşlar ise, “Tarla sahipleri yüzlerce dönüm soğan ekili tarlalarını ihtiyaç sahipleri olarak bizim gibi insanlara açtı. Allah onlardan razı olsun” dediler.

Kovalarla topladıkları kuru soğanları çuvallara doldurup, geldikleri araçlara yerleştiren vatandaşlar, gün boyu soğan toplamaya devam ediyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster