İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Kültür, Son Dakika, Yaşam 4 Mayıs 2023 115 Görüntüleme

MERSİN-KIBRIS ARASINDA HEM YOLCU HEM DE ARAÇ TAŞIMACILIĞI YAPACAK OLAN ADA74 GEMİSİ İÇİN HİZMETE GİRME TÖRENİ DÜZENLENDİ

Hazine ve Maliye Bakanımız Dr. Nureddin Nebati, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı ve Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla Mersin Limanında düzenlenen tören ile; Hazine ve Maliye Bakanlığının destekleriyle hizmete hazır hale getirilen, işletmesi Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi tarafından yapılacak olan “ADA 74” isimli feribot gemisi Mersin-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında hem yolcu hem de araç taşımacılığı yapmak üzere hizmete girdi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.Programda; ADA 74 feribotunun tanıtım videosu izletildi, kurdele kesimi yapılarak Hazine ve Maliye Bakanımız Dr. Nureddin Nebati, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve beraberlerindeki heyetin feribotu incelemesinin ardından “ADA74” isimli feribot gemisi Mersin – Girne arasında gerçekleştireceği ilk seferine uğurlandı.
Programa; Hazine ve Maliye Bakanımız Dr. Nureddin Nebati, Valimiz Ali Hamza Pehlivan, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kurum müdürleri, meslek ve odaları temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer davetliler katıldı.
ADA-74 feribot gemisi, 93 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde; 400 yolcu, 15 tır ve 25 küçük araç kapasitesi ile Mersin- KKTC arasında haftada 3 sefer yapacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster