İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Sağlık, Yaşam 21 Kasım 2022 160 Görüntüleme

Mersin İl Radyasyon Acil Durum Planı ve Tam Ölçekli Saha Tatbikatı Toplantısı Gerçekleştirildi

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA, MERSİN İL RADYASYON ACİL DURUM PLANI VE TAM ÖLÇEKLİ SAHA TATBİKATI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Valimiz Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında, “Türkiye Afet Müdahale Planı” TAMP ve Cumhurbaşkanlığı Makamının 06/04/2019 tarihli ve 63931 sayılı Olur’u ile onaylanan Ulusal Radyasyon Acil Durum Planı (URAP) kapsamında hazırlanan Mersin İli Radyasyon Acil Durum Planı doğrultusunda Mersin İl Radyasyon Acil Durum Planı ve Tam Ölçekli Saha Tatbikatı toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda kurum müdürleri ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Cenk Yıldız tarafından planlama esasları, acil durum müdahale süreci, planın takibi, geliştirilmesi, güncelleştirilmesi, eğitim, talim ve tatbikatlar ile ekler bölümlerinden oluşan Radyasyon Acil Durum Planı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.
Hazırlanan Mersin İli Radyasyon Acil Durum Planı, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun 31/10/2022 tarih ve 2022/3 sayılı kararı ile onaylanmış ve Valilik Makamın 01/11/2022 tarih ve 181 sayılı oluru ile yürürlüğe girmiş olup, 15 Afet Çalışma Grubu içeriyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster