Ana Sayfa Gündem, Yaşam 29 Haziran 2024 16 Görüntüleme

Mersin Büyükşehir’in Öğretmenleri Yeni Döneme Hazırlanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ sağlamak amacıyla kentin dört bir yanına açtığı kurs merkezlerinde, 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı değerlendirme ve yeni döneme hazırlık toplantıları gerçekleştirildi. Dönem boyunca işlenen dersler ve yapılan uygulamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan öğretmenler, yeni döneme en iyi şekilde hazırlanabilmek için de fikir alışverişinde bulundular.

İl genelinde Büyükşehir’e bağlı 11 YKS ve 18 LGS Kurs Merkezi’nde eğitim veren öğretmenler; branşlarına göre toplantılar gerçekleştirerek, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nı değerlendirdiler ve rapor oluşturup yeni müfredatı incelediler. Toplantılarda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için de yıllık plan oluşturulurken, müfredata uygun şekilde ders saatlerinin planlanması ile ders içi kullanılabilecek materyaller ve anlatım yöntem teknikleri konuları da ele alındı.

Karakuş: “Öğretmenlerimiz, bize yol haritası olacak yıllık planları hazırlıyorlar”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Büyükşehir’e bağlı 11 YKS ve 18 LGS Kurs Merkezi’nde görev yapan öğretmenlerle sene sonu zümre toplantıları gerçekleştirdiklerini aktararak, “Öğretmenlerimizin yıl içerisinde yapmış oldukları faaliyetleri değerlendiriyoruz. Toplantılarda öğretmenler gelecek yıl için bize yol haritası olacak yıllık planları hazırlıyorlar ve ne zaman hangi etkinlikleri yapacağımızı belirliyorlar. Bizler de, geçmiş yıldan (varsa) eksiklerimizi tamamlamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

Gülbaşar: “Zümre toplantılarında fikir alışverişlerimiz kuvvetli oluyor”

Aydıncık Kurs Merkezi’nde Matematik Öğretmeni olarak görev yapan Özlem Gülbaşar, toplantıda yeni müfredatla ilgili genel değerlendirmeler yapıp fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. Yeni dönemde dersleri daha verimli hale getirebilmek için neler yapılabileceği hakkında da konuştuklarını söyleyen Gülbaşar, “Ders işleyişimiz hakkında güzel bir değerlendirme yaptık. Bunları zümre arkadaşlarımızla yaptığımız için de fikir alışverişlerimiz kuvvetli oluyor. Her maddeye eklemek istediklerimiz çoğalıyor ve ortaya çok güzel şeyler çıkıyor” ifadelerine yer verdi.

Sert: “Bu toplantıların hem bize, hem de öğrencilere faydası var”

Aydıncık Kurs Merkezi’nde Matematik Öğretmeni olarak görev yapan Burcu Sert ise, bu tür toplantıların öğretmenlerin kaynaşması ve birlikte hareket etmesi için oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bunu her yıl yapıyor ve eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Toplantının hem bize, hem de öğrencilere çok faydası var. Öğrenciler sonuçta bir sınava giriyorlar ve onları sınava hazırlamak da bizim görevimiz. Biz de kendi aramızda ders adına neler yapılabileceği gibi konuları konuşarak, öğrencilere fayda sağladığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster