Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 23 Temmuz 2024 34 Görüntüleme

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus’ta Aşure Dağıtımı Gerçekleştirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Yarenlik Alanı’nda geleneksel aşure dağıtımı etkinliği düzenledi.

Muharrem Ayı’nın manevi atmosferini yaşatmayı hedefleyen etkinlik, Tarsus halkının ilgisini çekti.

Etkinlikte Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı, Mersin ve Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Ali Uyan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Koordinasyon Müdürü Soner Yetgin, CHP Tarsus Kadın Kolları Başkanı Figen Acıyiyen ve yetkililer hazır bulundu.

Aşure dağıtımı sırasında Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Uyan, “Mübarek Muharrem Ayı münasebetiyle barış, kardeşlik ve hoşgörü niyetleri içerisinde kaynatılan aşureleri vatandaşlarımıza ikram ettik” şeklinde konuştu.

Uyan, etkinliğin toplumsal birlikteliği pekiştirmeyi ve bu özel ayın manevi değerlerini yaşatmayı amaçladığını belirtti. Vatandaşlar, aşurelerinin tadını çıkarırken, etkinlik alanında oluşturulan birlik ve beraberlik atmosferi takdir topladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ve yerel yetkililerin katkılarıyla gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin, toplumsal barış ve kardeşlik duygularını güçlendirmede önemli rol oynadığı ifade edildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster