İçel
Ana Sayfa Gündem, Spor, Yaşam 7 Mart 2023 257 Görüntüleme

MERSİN BAROSU;”AMEDSPOR’A YÖNELİK SALDIRILAR, AYRIMCILIK YASAĞININ İHLALİ VE TEHDİT SUÇU KAPSAMINDADIR”

Mersin Barosu Başkanlığı ,Bursaspor ile Amedspor arasındaki müsabakası ile ilgili basın açıklaması yaptı ;
”Bursaspor ile Amedspor arasındaki müsabaka öncesinde ve esnasında Amedspor’a, oyuncularına ve teknik heyetine yönelik sözlü ve fiili saldırılar yapılmış, sahaya bıçak ve mermilerin de arasında bulunduğu çok sayıda yabancı madde atılmıştır.
Yakın tarihimizde faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olarak bilinen isimlerin posterlerinin açılması ve sahaya atılan maddeler, nefret suçlarına ve ırkçı kışkırtmalara azmettirici niteliktedir. Tehdit suçu içermektedir.
Toplumsal barışı zedelemek amacıyla yapılan bu kabul edilemez eylem ve söylemlerin yaşanmasına sebep olan, güvenlik önlemlerini almayan kamu görevlileri de dâhil olmak üzere, sorumlular hakkında yürütülecek idari ve adli sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster