İçel
Ana Sayfa Gündem 14 Kasım 2023 129 Görüntüleme

MERSİN BAROSU STAJ EĞİTİM MERKEZİ 2023-2024 YILI EĞİTİM DÖNEMİ AÇILIŞ DERSİ YAPILDI

Mersin Barosu Staj Eğitim Merkezimizin 2023-2024 yılı staj eğitim dönemi açılışı “Dünden Bugüne Avukatlık Mesleği ve Güncel Sorunlar” konulu derle başladı. Eğitim, Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Hatay Barosu Başkanı Av. H. Cihat Açıkalın ve Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman’ın sunumuyla yapıldı.
Yönetimi kurulu ve staj kurulu üyelerimizin de katıldığı staj eğitim dersinin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Avukatlık Akademisi Başkanı Av. Hasan Canacankatan, staj eğitim süreci hakkında stajyer avukatlarımızı bilgilendirerek, başarılı bir staj dönemi diledi.
Daha sonra konuşma yapan Baro Başkanımız Av. Gazi Özdemir, mesleki tecrübeleri aktarmak için baro başkanlarının katılımıyla eğitim düzenlediklerini ifade ederek, “Avukatlar olarak, ülkemize ve mesleğimize hizmet eden meslek gurubuyuz. Avukatlık mesleği, hukuk, ahlak, vicdan üçgeninde oluşan bir meslektir. Bu noktada hepimiz eşit haklara ve yetkilere sahibiz.
Başarılı hukukçu olmak için mesleki dayanışma, meslek etik kurallarına uymak, bilgili ve vicdanlı olmak çok önemlidir. Mersin Barosu olarak, staj döneminizde yaşayacağınız her sorunda her zaman yanınızda olacağız. Başarılı bir staj dönemi diliyorum ” dedi.
Baro Başkanlarımızın mesleki tecrübelerini paylaştığı eğitimde;
-Baroların işlevi ve kuruluş amacı, avukatlık mesleğinin sorunları ve geleceği, başarılı avukat olmanın koşulları, Avukatlık Kanunu’nun getirdiği yükümlülükler, meslek etik kuralları, reklam yasağı ve sosyal medya kullanımı, avukatlık mesleğine yüklenen misyonlar, deprem felaketinde baroların öncü ve örnek yardım çalışmaları, hukuk sistemimizdeki sorunlar ve baroların mücadelesi, mesleki dayanışma, başarılı bir avukat olmak için bilginin önemi, toplumsal barışın sağlanması ve adaletin tesisinde avukatların ve baroların önemi, stajyer avukatların özlük haklarının iyileştirilmesi için baroların yapmış olduğu çalışmalar, staj eğitim sürecinin meslek yaşamındaki önemi hakkında bilgiler verdi. Başkanımız Av. Gazi Özdemir, sunum yapan Baro Başkanlarımıza teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster