Ana Sayfa Gündem, Yaşam 26 Temmuz 2024 21 Görüntüleme

MERSİN BAROSU: “SOKAKLARIMIZDAKİ HAYVANLAR FAİL DEĞİL, MAĞDURDUR CİNAYET MEVZUATINA KARŞI GEREKLİ TÜM HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu yaptığı yazılı açıklamada, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifine tepki göstererek, “Sokaklarımızdaki hayvanlar birer fail değil, devletin süregelen ihmallerinin mağdurudur. Cinayet mevzuatına karşı gerekli tüm hukuki yollara başvuracağız” dedi.

Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda 3. oturumun sonunda ne yazık ki kabul edilmiştir. İlgili komisyonun toplantılarında teklifle ilgili tüm yapıcı değişiklik önerileri reddedilmiş, konuyla ilgili bilgi sahibi pek çok insan görüşmelere dahi alınmamış, Komisyon Başkanı tarafından toplantılara yeteri kadar ara verilmemiş, tüm görüşmeler oldubitti ile 42 saatten biraz daha fazlasına sığdırılmıştır.

MİLYONLARCA CANIN İNSAN ELİYLE ALINMASININ ÖNÜ AÇIK BIRAKILMIŞTIR

Komisyondan geçen bu teklifin yasalaşması halinde; milyonlarca canlı barınaklara hapsedilecek, kapatıldıkları “toplama kamplarında” ölüm günlerini bekleyecektir. Zira her ne kadar tekliften “ötenazi” ifadesi çıkarılmışsa da, aynı teklifte Veterinerlik Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanununun 9. maddesinin 3. fıkrasına atıfta bulunularak, milyonlarca canın insan eliyle alınmasının önü açık bırakılmıştır.

SUÇ ORTAKLIĞINI REDDEDEN YEREL YÖNETİMLER HAPİS CEZASI İLE TEHDİT EDİLMEKTEDİR

Sokaklarımızdaki hayvanlar birer fail değil, devletin süregelen ihmallerinin mağdurudur. Zamanında sokaktaki canları kısırlaştırmayan, pet hayvanlarının satışını yasaklamayan, merdiven altı pet üretimi yapanlara caydırıcı cezalar veremeyen, büyükşehirlerinin yüzde yetmişinde Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmasını sağlayamayan Devlet; kendileri bir tercih yapabilecek olsa sıcak birer yuvayı, başlarını okşayacak bir eli, sevgiyi ve huzuru seçecek olan milyonlarca sahipsiz dostumuzun cellatlığına soyunmak istemektedir. Bunu yaparken de, suç ortaklığını reddeden yerel yönetimleri, bir azmettiricinin soğukkanlılığıyla hapis cezası ile tehdit etmektedir.

Söz konusu teklifin yasalaşması halinde, Mersin Barosu Başkanlığı ve Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak, işbu yazılı cinayet mevzuatına karşı gerekli tüm hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster