Ana Sayfa Gündem, Yaşam 19 Temmuz 2024 36 Görüntüleme

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıldönümünde Muharip Gaziler Mersin’den Kuzey Kıbrıs’a Uğurlandı

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıldönümü kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 90 muharip Kıbrıs gazisi, Mersin Limanı’ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uğurlandı

Etkinlik, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kıbrıs Lefkoşa Büyükelçiliği, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Uğurlama programına, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, gaziler Türk bayrakları ve Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı Bando takımı eşliğinde karşılandı.

 

İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Coşkun tarafından dualar edildi.Gaziler, uğurlama töreninin ardından TCG İskenderun gemisini gezerek, anılarını tazeledi. Etkinlik, gazilerin TCG İskenderun gemisi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uğurlanmasıyla sona erdi. Gaziler, 50 yıl önce savaş verdikleri topraklara geri dönerken duygusal anlar yaşandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster