Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 26 Temmuz 2023 119 Görüntüleme

KAYMAKAM KADİR SERTEL OTCU MEDYAD ‘I ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Medya Mensupları Derneği’ni ziyaret etti.
Kısa adı MEDYAD olan ve Tarsus Yerel Basınını aynı çatı altında toplayan Tarsus Medya Mensupları Derneği bugün Tarsus Kaymakamı Sayın Kadir Sertel Otcu’yu ağırladı. Tarsus üzerine sohbet gerçekleştirilen ziyarette ,MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan Tarsus yerel basının çalışmalarından bahsetti.
Kaymakam Sayın Otcu ile Tarsus’un kültürel ve doğal zenginliklerinden tarihine, Tarsus’un İl olmasının artı ve eksilerinden yeni yapılan zamlara, yeni açılacak olan Hava alanından Tarsus’un bereketli topraklarına ve özel bir enerjiye sahip olan bir bölgede yaşadığımıza dair birçok konu konuşuldu.
Kısa adı MEDYAD olan Medya Mensupları Derneği’ni ziyaret eden Tarsus Kaymakamı Otcu, Tarsus’un kadim ve cazip bir kent olduğunu belirtti.
Tarsus’ta görev yapmakta son derece memnun olduğunu dile getiren Otcu, basın mensuplarının sorularına cevap verdi.
“Tarsus Kadim ve Cazip Bir Kenttir”
Tarsus’un bölgede en çok gelişen kent olduğunu altını çizen Kaymakam Otcu, “İklim uygun, tarım alanı bol, bereketli, verimli topraklar mevcut. Sanayisiyle gelecekte önemli bir kent olacak. 80 bin öğrencisiyle eğitim alanında da önemli adımlar atmış bir kent.
Üniversitesi var. Şuan 5 bin öğrenci olan üniversitemize önümüzdeki yıllarda bu sayı 15 bini bulacak. Hızlı tren yine Tarsus’u cazip hali getirecek. Havalimanı hizmet girmesiyle Tarsus’u daha cazip bir kent haline getirecek. İstanbul’da sonra en çok gelişen İl Mersin, dolayısıyla Tarsus’tur. Tarsus’un geleceği çok aydınlık. Organize Sanayi Bölgesi ile tarımı ile Türkiye’yi besleyen kenttir. Tarsus kadim ve cazip bir kenttir” ifadesini kullandı.
Ziyaret sonunda MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan günün anısına Kaymakam Kadir Sertel Otcu, tablo hediye etti.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Basın Mensupları arasındaki yaklaşık 2 saat süren kültürel ve faydalı sohbetin ardından, hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi ve ziyaret son buldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster