Ana Sayfa Gündem, Yaşam 10 Temmuz 2023 99 Görüntüleme

Karadeniz’i Sel Vurdu… Dereler Taştı, Yollar Göle Döndü…

Meteoroloji’nin uyarıları sonrası birçok ilde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Ordu’da dereler taştı, Karadeniz Sahil Yolu Giresun ve Samsun olmak üzere iki yönlü trafiğe kapatıldı. Kuvvetli yağıştan dolayı Bolu Dağı Tüneli’nden sonra TEM Otoyolu’nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara – İstanbul yönü trafiğe kapandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın’da, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tünel Kontrol Merkezi’nda açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya Doğu Karadeniz’de sel riskine dikkat çekerken, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Karadeniz Bölgesi’ni sel vurdu

Şiddetli yağış nedeniyle dereler taştı, heyelanlar meydana geldi. Yağış ve heyelanlar nedeniyle, Bolu Dağı Tem Otoyolu’nun İstanbul istikameti ile Karadeniz Sahil Yolu ve Zonguldak-İstanbul Karayolu ulaşıma kapandı. Çorum, Bartın, Sakarya, Karabük, Düzce, Erzincan ve Zonguldak’ta kuvvetli sağanak yağış nedeniyle kentlerde maddi hasar oluştu.

BAKAN YERLİKAYA: DOĞU KARADENİZ’DE SEL RİSKİ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karadeniz’deki sel felaketi ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

Bartın’da 200 kilogram ile 250 kilogram arasında kuvvetli yağışlar aldı. Bu yağışlarla oluşan sel hanelerimizde, iş yerlerimizde su baskınlarına neden oldu. Karadeniz’de aşırı yağışlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah tüm afetlerden güzel yurdumuzu korusun diyorum.

İlk andan itibaren AFAD ve ekipler selden etkilenen bölgedeydi. 137’ye yakın vatandaşımızı helikopterle, iş makineleriyle kurtardık. Şükürler olsun bir can kaybımız yok. Son 3 yıldan beri buna benzer aşırı yağışlardan kaynaklanan sel oluyor. Devlet her zaman yanlarında. Sayın Cumhurbaşkanımız anbean burayı takip ediyor.

Batı Karadeniz’de kuvvetli yağış etkisini kaybetti. Yağışlı sistem Doğu Karadeniz’e gidiyor. Her vatandaşımız kendi tedbirlerini kendisi alması yönünde. En ufak bir üzüntü verici gelişmenin olmasını temenni etmiyoruz.

BAKAN TUNÇ: 137 VATANDAŞIMIZ MAHSUR KALDIKLARI BÖLGELERDEN KURTARILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise taşkınlar sebebiyle maddi hasarların oluştuğunu belirtti. Bakan Tunç, ‘Çok şükür can kaybımız olmadı. Dünden itibaren devletimizin arama kurtarma ekipleri bölgeye intikal ettiler. 137 vatandaşımız mahsur kaldıkları bölgelerden kurtarıldı.’ dedi.

Bakan Tunç sözlerini şu şekilde sürdürdü:

İlçelerimizde ve beldelerimizde hasar meydana gelen köylerimiz var. Bunların hepsinin inşası önümüzdeki süreçte yapılacak. Temizlik çalışmalarına katkı için gelen AFAD gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz. Hızlı bir şekilde yaraları sarmaya devam edeceğiz. Sevindirici tarafı yağışların durması. Tarım hasarlarımız da var, onlar da endişe etmesinler. Bunların zararları karşılanacak. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz oldu. Bölge halkına selamlarını iletti. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

“RADİKAL KARARLAR ALINACAK”

Ordu’da son durumu aktaran Bakan Uraloğlu ise, “Geçmişte aldığımız birçok önlem 2 gün içerisinde yaşadığımız taşkınları hafifletmiştir. Bundan sonra da yapacağımız tespitlerle önlemlerimizi almaya devam edeceğiz. Buradan mutlaka bazı radikal önlemler almamız gerektiği kararını aldık. Burada herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Sadece Samsun’da bir can kaybı oldu. Bunun haricinde maddi kayıplar olmuştur.” ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ’DEN YENİ HAVA DURUMU RAPORU

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, (Eskişehir hariç) İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz bölge geneli ile Kayseri ve Niğde ile Sakarya’nın kuzeydoğu, Yozgat’ın doğu, Sivas’ın kuzey ve batı çevrelerinde kuvvetli, Batı Karadeniz geneli ve Ordu, Giresun, Rize, Artvin çevrelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli olması bekleniyor.

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster