İçel
Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Tarsus, Yaşam 23 Mart 2023 157 Görüntüleme

İYİ Parti Tarsus İlçe Teşkilatı Basın Açıklaması Yaptı

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Sn Burak Özdil basın açıklaması yaparak, Tarsus Devlet Hastanesinde görevlendirdikleri ekibin belirlediği eksikliklere dikkat çekti;

”Bir ramazan ayına daha girilirken tüm Tarsus’un Ramazan Ayının Mübarek olmasını diliyoruz. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde açlığın, susuzluğun ne demek olduğunu bir defa daha anladığımız bugünlerde, dileriz ki Yüce Rabbimiz den bir an önce toparlanıp birliğimizin, dirliğimizin bozulmamasını temenni ederiz.

Sevgili Tarsuslu hemşehrilerimiz; insanın hayatında önce sağlık gelir, Sağlıklı yaşam dileriz,Sağlığımız bozulduğunda ilk hastaneye gideriz. Bizde bu sebeple Sağlık Komisyonumuza hem Tarsus Devlet Hastanesini, hem de Diş Hastanesinde ki problemleri yerinde görmeleri için görevlendirdik.Aldığımız sonuçlar maddeler halinde sıralandı önümüze.Buradan hükumete ve yetkililere seslenmek istiyoruz. Bir işiniz de eksiksiz, tam olsun. Yapmakla yükümlü olduğunuz ama lütuf gibi sunduğunuz her işte başlığınız var içeriğiniz eksik.

Tarsus Dev|et Hastanesine girdiğimiz vakit ilk karşılaştığımız problem, hastane giriş yolları ve kapıları sıkıntı içerisinde,soralım dedik sağı, solu, ne nerededir diye. Baktık baktık personel eksik, güvenlik eksik. Doktorlar yine risk altında,hadi bir şekilde kendimiz girdik yolu bulduk. Etrafa bakınca daha yeni yapı olmasına rağmen fayanslar kırılmış. Yahu dedik fayansın da mı ucuzuna kaçmış müteahhit?Bir bakalım dedik, branş doktorlarına merhaba diyelim. Fakat o kadar yoğunlar ki. Nedenini sorguladık. Branş doktorları az, az olduğundan hasta sırası çok resmen doktorlar esir alınmış.

Zaten Allah korusun travmalı acile giriş yapsanız BEYlN CERRAHl yok. Maalesef tedaviyi koca hastanede bulamazsınız.

Bir konu hakkında idareden fikir almak isteseniz, başhekimliğe, başhekimliğe gitseniz personele,yani anladık ki iletişim kopukluğu var.Bir personeli bir görüyorsunuz ve sonra maalesef yeri değişmiş. Bir daha aynı yerde bulamama durumunuz var.Servis asansörleri az ve hatta faaliyette değil. Ambulansın tek olması sebebiyle hastalar hep mağdur.

2015’ten bu yana faaliyette olan diş hastanesine çene problemleri için gittik diyelim ve de kadrosu mevcut ama kendisi yok. Vatandaş yine mağdur Diş doktorlarının yanında teknisyen eksikliği o kadar fazla ki hem doktorlar mağdur hem vatandaş,mesai saatlerine uyulmuyor.

Öncelikle sağık politikalarından sorumlu ilçe başkan yardımcımıza, komisyonumuzun çok değerli üyelerine teşekkür ediyoruz. Biz, yetkililere sesleniyoruz. Umarım bir an önce vatandaşın faydasına olacak kadroları doldurur.

Tekrardan Hoş geldin şehri ramazan.’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster