İçel
Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 18 Ekim 2022 264 Görüntüleme

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığı Aday Açıklaması Basın Toplantısı

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanımız Sayın Daniyel Mercan, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, il yönetim kurulu üyelerimiz, basınımızın kıymetli üyeleri, Tarsus’un ve Mersin’in dört bir yanından davetimize katılan her biri birbirinden kıymetli konuklarımız, çok değerli gönüllülerimiz, Hanımefendiler, Beyefendiler, geleceğimizin umudu genç arkadaşlarım ve kıymetli misafirler, hepiniz basın toplantımıza hoş geldiniz, safalar getirdiniz.


Sizleri, en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.
Kıymetli misafirler, bugün bu salonda sizlerle bir arada olmanın kıvancını yaşıyorum. Heyecanımı mazur görün. Bu heyecan kürsü tecrübesizliğinden değil daha büyük işleri başarmak azmimden gelmektedir.
Bugün bu kürsüde ilçe başkan adaylığımızı açıklayabiliyor olmak seçme iradesine inandığınız gençlerin yönetme iradesine de güvenebileceğinizi görmeniz açısından önemlidir.
Bana göre insanı genç kılan şey ne yaşıdır, ne de saçlarındaki akları. Bilakis bana göre insanı genç kılan şey; heyecanıdır, cesaretidir, çalışkanlığı ve azmidir. Nice gençler tanırım hayattan ümidini kesmiş, nice yaş almışlar bilirim heyecanı daha dün gibi.
Emin olun beni on yıllar sonrada aynı duygular içerisinde bulacaksınız. Zaten heyecanımı yitirdiğim gün ben yaşlanmışım demektir ve o günden sonra bu kürsüleri işgal etmeye tenezzül dahi etmem. Sizlere bu kürsüden ilk sözüm budur.
Kıymetli misafirler, geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti Genel İdare Kurulumuzun almış olduğu karar doğrultusunda partimiz 3. Olağan Kongre sürecini başlatmıştır. Bu karar sonrası ilçe başkanımız, değerli büyüğümüz Sayın Daniyel Mercan Beyefendi hepimiz açısından sürpriz bir kararla kongrede ilçe başkan adayı olmayacağını ifade etmiştir.
Öncelikle bir kez daha sizlerin huzurunda, ilçe başkanımız, değerli büyüğümüz Sayın Daniyel Mercan Beyefendiye bugüne kadar partimize yaptığı katkılar için teşekkür ediyor, kendisini alkışlıyorum. Allah ondan razı olsun. Bundan sonrada siyasetteki tecrübesini bizlerden esirgememesini, bir ağabey olarak yanımızda durmasını kendisinden önemle rica ediyorum.
İYİ Parti kökleri mazide, gövdesi bugünde bulunan, dalları ve yaprakları geleceğe uzanan bir harekettir. İYİ Parti geçmişte, bugünde ve gelecekte hatıraları, temayülleri ve vizyonuyla, birlik ve beraberliği ile iç içe geçmiş, bütünleşmiş koca bir çınardır. İYİ Parti mâziden gelip bugünden geçerek istikbale akan bir nehir gibidir.


O yüzden bu koca çınarda nöbet değişimleri olacak, bayrak yarışı olacak lakin ne yaprak gövdeden, ne gövde topraktan ayrılmayacaktır. Bu hareket ulularıyla, büyükleriyle, ablaları, kardeşleri ve çocuklarıyla er ya da geç menzili olan Demokratik Büyük Türkiye idealine kavuşacaktır.
O nedenle bu harekette ne erken ne de geç emeklilik olmaz bilesiniz.
Kıymetli misafirler, sizlere bir parça kendimi tanıtmak isterim. Ben Avukat Burak Özdil. 1993 Tarsus doğumluyum. Anne tarafından Bahşiş, Baba tarafından Hacıhamzalı köyündenim. Yani özbeöz bu toprağın çocuğuyum. Lise öğrenimimi AKBAL’da 2011’de tamamlamamın ardından, Ankara Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım ve buradan Avukat olarak mezun oldum.
Bir süre yurt dışında Kanada’da dil eğitimi aldım. İyi derecede İngilizce bilmekle birlikte İtalyanca, Almanca ve Fransızca dillerinde de iletişim kurabiliyorum. Kanada deneyimim ardından memleketim Tarsus’a geri döndüm ve Avukatlık staj eğitimimi başlattım. 2017’de Avukatlık ruhsatımı alıp mesleğimi icra etmeye başladım.
Mesleğimi icra ederken, üzerine yeminler etmiş olduğum gibi hukuka, ahlaka, mesleğin onur ve kurallarına uygun, etik değerlere bağlı kalarak para değil insan kazanmak şiarını gözeterek davrandım. Asgari ihtiyaçları karşılamak benim için yeterliydi. Benim için önemli olan öğrenmekti, gelişmekti, olgunlaşmaktı. Benim için önemli olan okumaktı, yazmaktı, savunmaktı.


Tüm bunlar zamanla oldu elbet. Düştüğümde kalkmayı bir daha aynı yere düşmemeyi öğrendim. Bu düşmeler öğretti bana daha sağlam adımlarla ilerlemeyi. Her başarısızlığın başarıya giden yolda ışık tuttuğunu öğrendim. Hayatıma giren insanlardan bir şeyler öğrendim. Mesela; Babamdan tutumlu olmayı, annemden cömertliği, nişanlımdan naif ve düşünceli olmayı öğrendim.
Kıymetli misafirler, ben büyük İYİ Parti ailesi ile 2018’in Eylül’ünde tanıştım. Parti binası hemen yanımızdaki komşu dairedeyken şu kapıdan ilk girdiğim günü daha dün gibi hatırlıyorum. Ne kadar şanslıyım ki ilk kez bir siyasi parti deneyimimi sizler gibi sıcakkanlı, cana yakın insanlarla yaşadım. Yine ne kadar şanslıyım ki sizler de beni bağrınıza bastınız.
Ve nihayet bana bu ailede yönetim kurulu üyeliği, hukuk ve seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevlerini verdiniz. Bu görevleri yürüttüğümüz süreçte hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçınmadım. Her zaman müşfik davrandım, kimseyi kırmamaya, kimseyi üzmemeye, kimseye saygısızlık etmemeye özen gösterdim.


2019 yerel seçimlerinde mesai arkadaşlarımla birlikte sandık kurullarında bulunacak üyelerimizi tayin ettik. Bu üyelerimize seçim mevzuatını anlattık. 2. dönem yönetim kurulu üyeliğim ve 2. dönem divan kurulu görevimde ise bana emanet edilen gençlik kolları her ne kadar başlarda ağır aksak ilerlese de sahaya inmeye hazır 75 kişi ve 400’ü bulan gönüllülerimizle partimize sevdalı büyük bir gençlik ailemizin oluşturulmasında görev aldım.
Bu kürsüde adaylığımı açıklarken her biri ile ayrı ayrı konuştuğum 400 genç arkadaşımın desteğini alıyor olduğumu bilmek beni ayrıca mutlu ediyor, azmimi kuvvetlendiriyor. Her biri memleket sevdalısı gençlerimize selamlarımı sunuyorum.
Bu kürsüde alacağım her söz onların, vereceğim her mücadele onlara dair olacak. Var olsunlar. Sağ olsunlar. Bizimle birlikte söz de fikir de karar da gençlerle birlikte olacak. Umudumuz gençlikte olacak.
Kıymetli misafirler, bir noktanın altını özel olarak çizmem gerekecek. Beni tanıyan, birlikte yol yürüdüğüm herkes iyi bilir ama ben buradan bilmeyenlere de gönül rahatlığı ile ifade etmek isterim; ben kimseyi ayırmadan, kimliğine, vasfına, niteliğine, yaşına, mesleğine, etnik kimliğine, mezhebine, huyuna, suyuna, boyuna, posuna, bakmadan elimden geldiğince kapılarımı açtım, telefonlarına baktım, dertlerine ve sevinçlerine ortak oldum. Benden küçüklerin abisi, benden büyüklerin kardeşi oldum, olmaktan gurur duydum.
Ben çıktığım bu yolda kendime ocu şucu bucu dedirtmeden, adamın adamı olmadan, hamaset siyasetini bir kenara bırakıp müspet işler yapmak için kendime bir söz verdim. Tıpkı meslek hayatımda ve bundan önceki siyasi kariyerimde olduğu gibi pratik, çözüm odaklı, sade ve dürüst bir çizgide siyaset yapacağıma sizlerin önünde bir kez daha söz veriyorum.
Kıymetli misafirler, az önce sizlere mesai arkadaşlarımdan bahsetmiştim. Mesai arkadaşlarım demişken, onların ismini anmadan, emeklerini hatırlatmadan bugün bu konuşmayı yapmak bana zül olur.
Yerel seçim sürecinde bana yardımcı olan arkadaşım, dostum, abim Talat Alp’e,
Güler yüzünü bizlerden hiçbir zaman esirgememiş, enerjisi, tecrübesi bilgi ve birikimi ile partimizin kuruluşundan vefat ettiği güne kadar partimize pek çok katkısı bulunan, saha çalışmalarımızda birlikte pek çok kez bir kuru simidi bölüştüğümüz Ergin Polat’a,
Manileri şiirleri ile yüzümüzü güldüren, emekli polis memuru olması hasebiyle 6136 sayılı kanunu sık sık müzakere ettiğimiz Ramazan Buldum’a,


Her geldiğimde parti binamızda gördüğüm parti binamızın kurucusu, kollayıcısı, dürüst kişiliği ile kalbimizde kalmış, hafızalarımızda yer etmiş Ramazan Rüzgaroğlu’na,
Kendisi ile tanışma fırsatım olmasa da Sayın Muhtarım Ali Kuran Beyin kardeşi ve çocukları Zamir ve Oğuzhan ile her konuşmamda ne kadar karakterli ve ne kadar teşkilatçı olduğunu bir kez daha idrak ettiğim Bekir Kuran’a,
Dedemin de kendisi ile birlikte Atatürk İlköğretim Okulunda çalıştığını ikna etmek için çok uğraştığım bu yöndeki çabalarımı şimdi dahi tebessümle bana hatırlatan Nail Ekiz’e,
Ve daha nice mesai arkadaşlarımıza, yol arkadaşlarımıza, dava arkadaşlarımıza abimize, ablamıza, hürmet ve saygılarımı sunuyor, her birini ayrı ayrı dualarla yâd ediyorum. Yüce Allah’tan onlara rahmet diliyorum. Yaradan mekânlarını cennet, ruhlarını şâd, makamlarını âli eylesin…
Zannediyorlar ki; İYİ Parti Tarsus İlçe Teşkilatı bir beton daireden ibaret. Oysa öyle değil. Burayı parti yapan içindeki memleket mücadelesinden daha fazlası burayı parti yapan çıkarsız, samimi, büyük bir aile olmasıdır.


Söze girerken biz bir aileyiz demiştim. Emin olun bunu laf olsun diye söylemedim. İşte görüyorsunuz bu koridorlarda emeği geçmiş, bu salonlarda birlikte dertlendiğimiz, saha çalışmalarında birlikte mücadele verdiğimiz her büyüğümün ismini andığımda ya gözlerde bir yaş, ya da kalplerde bir hatıranın sızlamasını gördünüz. İşte bu nedenle biz büyük bir aileyiz.
Evet, kıymetli misafirler bugün burada açıklayacağım ilçe başkan adaylığı bu nedenle benim için aynı zamanda bir vicdan borcudur. Çünkü ben bu ailenin çocuğuyum. Ben bu ailenin kalbinden koptum.
Tarlanızdaki ekininiz kadar, bahçenizdeki ağacınız kadar, evinizdeki çocuğunuz kadar ben sizinim. Ben bu ailenin sinesinde kök salmış birisiyim. Ve bugün bu kökten kuvvet bularak, başağa gidiyorum. Bu kök olmadan, bu büyük ailenin desteği olmadan bu başak olmaz.
O nedenle ben bu büyük ailenin düşüncelerine, hislerine, arzularına, temayüllerine tercüman olmak için yola çıkıyorum.
Ben bu ailenin yokluğunda varım, acısında varım, hüznünde varım, mutluluğunda varım, mücadelesinde varım, emeğinde varım, dününde varım, bugününde varım, evvel Allahın izniyle yarınında geleceğinde de var olacağım.
Biz bu partinin hafızasıyız, emeğiyiz, çilesiyiz, gözyaşıyız, mutluluğuyuz, sevinciyiz. Biz Tarsus’u karış karış gezenlerin adresiyiz. Sokak sokak, adım adım, köy köy tozunu yutanların sözcüsüyüz. Biz bu partinin birlik ve beraberliğinin güvencesiyiz, güven ve istikrarının teminatıyız. Biz bu partinin mazisinin, bugününün ve yarınının temsilcisiyiz.
Biz İYİ Partiliyiz başka partilerin uzantısı değiliz. Cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz, Demokratız, Milliyetçiyiz, Kalkınmacıyız.
İşte şimdi bu ilkelerimizle, alnı açık, başı dik, kolları açık bir şekilde karşınızdayım. Gencim, dinamiğim, artık daha olgunum ve tecrübeliyim. İsmimle ve cismimle, 3. Olağan Kongremizde İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığına adayım.
Hedefimiz teşkilatımızda BİRLİK ve BERABERLİĞİ sağlamaktır. Hedefimiz Demokrasiye işlerlik kazandırmaktır.
Hedefimiz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in cansiperane gösterdiği çabalara katkı koymaktır.
Hedefimiz Sayın Genel Başkanımıza ve İYİ Partimize layık bir yönetim olmaktır.
Hedefimiz partimizin hem genelde hem yerelde, hem ilçemizde hem Türkiye’de iktidarına katkıda bulunmaktır.


Hedefimiz herhangi bir ittifak olmayacak gibi gayretle çalışmaktır.
Kıymetli misafirler, Bir araya gelmek başlangıçtır. Bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır. Bizlerde öyle yapacağız.
Bir olacağız, beraber olacağız, nefislere değil, ortak akıla ve istişareye yöneleceğiz. Hedefe yine biz olarak ulaşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Kıymetli büyüklerimde iyi bilir ki İYİ Parti hareketi bir demokrasi hareketidir. İYİ Parti bir demokrasi mücadelesinin sonucunda doğmuştur. Parti içi demokrasi arayışı parti iradesini de aşmış, Liderimiz Sayın Meral Akşener’in cesareti memlekete dalga dalga yayılmıştır. Ve ülkemizde Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi karşısında büyük bir demokrasi mücadelesine dönüşmüştür.
O nedenle, “ben genel merkezin adayıyım” diyenlere bu teşkilat yol vermez. Ben “Genel Sekreterimiz Sayın Uğur Poyraz Beyin adayıyım” diyenlere bu teşkilat eyvallah etmez.
Bu teşkilat bu laflara prim vermez. Çünkü sonuna kadar Demokrasiyi savunan ve uygulayan bir partinin bu tür bir tepeden inmeci, dayatmacı aday gösterme uygulamasına meydan vermeyeceği gayet açıktır. Hepimizin malumudur. İYİ Parti tabanı da önce Demokrasi, önce söz söyleme iradesi, önce fikir özgürlüğü der. Bu konudan da asla taviz vermez.
Kimse teşkilatın üzerine basarak yükselmeyi hayal etmesin! Kimse teşkilatın emeğini hiçe saymasın! Kimse cebindeki üç beş kuruşla bu teşkilatı satın alacağını sanmasın. Kimse yalanla, dolanla, riyayla, iftirayla ben Ankara’nın adayıyım diyerek bu teşkilatı ve İYİ Partililerimizi kandırabileceğini zannetmesin.
Partimiz zor günler geçirdiğinde Tarsus ilçe teşkilatı olarak savrulma yapmadık. Başka partilerde gelecek aramadık. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in parti politikalarını kamuoyu önünde yerden yere vurmadık. Parti disiplininden asla taviz vermedik.
Ben bu yola çıkarken sırtımı teşkilatımıza ve İYİ Parti tabanımıza dayıyorum. Gücümü bu büyük ailemden alıyorum. Çünkü ben bu tabanın iradesine inanıyorum. Çünkü ben bu salonu dolduran teşkilatımıza inanıyorum. Çünkü ben Demokrasiye inanıyorum.
Buradan ilan ediyorum; ben herhangi bir yerin ya da şahsın adayı değilim. Ben DEMOKRASİNİN ADAYIYIM.

Ben birilerinin icazeti ile aday değilim. Ben partimin adayıyım.
Söz söylemenin adayıyım. Fikir ifade etmenin adayıyım. Ben Talat Alp’in, Ergun Polat’ın, Ramazan Buldum’un, Ramazan Rüzgaroğlu’nun, Bekir Kuran’ın, Nail Ekiz’in, Hatice Tekeli’nin, Necla Tıraş’ın, Şimal Mert’in, Perihan Özgür’ün, Ayşe Saban’ın ez cümle bu salonu dolduran her biri birbirinden kıymetli TEŞKİLATIN ADAYIYIM.
O nedenle şuna tüm kalbimle inanıyorum. Bu demokratik kongrede kimin ilçe başkanı olacağını genel merkezimiz değil fikri hür, vicdanı hür, iradesi hür Tarsuslu delegemiz belirleyecektir. Yani sizler belirleyeceksiniz, yani taban belirleyecek.
Bu duygu ve düşüncelerimle yapılacak kongrede yarışa girecek adaylara başarılar diliyorum. İnanıyorum ki teşkilatımız evladına sahip çıkacak, OYBİRLİĞİ ile yola devam edeceğiz.
Hepinize katılımlarınızdan ve beni dinleme nezaketi göstermenizden dolayı teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster