Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika 12 Eylül 2024 91 Görüntüleme

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Suat Şahin Görevinden İstifa Etti

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Suat Şahin, bugün yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu

Şahin, yaklaşık 8 yıldır partide çeşitli görevlerde bulunduğunu belirterek, istifa kararını kamuoyu ile paylaştı. Şahin, 2016 yılında “Tarla Kongresi” olarak bilinen Tüzük Değişikliği Kurultayı’ndan bu yana partide gönüllü olarak mücadele verdiğini ifade etti.

Görev süresi boyunca partinin ilkesel duruşuna dikkat ettiğini vurgulayan Şahin, Türk düşünürlerinin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Şahin, “ilkeli ve temiz siyaset” anlayışını her zaman benimsediğini ve bu doğrultuda çalışmalarını yürüttüğünü dile getirdi.

Başarıyla Tamamlanan Yerel Seçimler

Suat Şahin, İl Başkanlığı görevini 02 Ocak 2024 tarihinde devraldıktan sonra yerel seçimlerde büyük bir özveri ile çalıştıklarını ve Mersin’de İYİ Parti’ye ilk belediyelerini kazandırdıklarını söyledi. Şahin, bu başarının sadece kendisine değil, parti üyeleri ve vatandaşların ortak çalışmasına dayandığını vurguladı.

Maddi kısıtlamalar ve teşkilatın insan kaynağı yetersizliğine rağmen, parti içi kurumsallaşma çalışmalarına önem verdiğini belirten Şahin, il başkanlığı sürecinde önemli projelere imza attığını ifade etti. Şahin, İYİ Parti’nin Mersin’de kazandığı Mut ve Çamlıyayla belediyelerinin yanı sıra Gülnar ve Bozyazı’da da önemli oy farkları ile ikinci sıraya yerleştiklerini belirtti.

İstifanın Nedenleri

Şahin, istifa kararının arkasında parti genel merkezi tarafından Mersin teşkilat yapılanmasında yapılacak olan değişikliklerin etkili olduğunu ifade etti. Yeni yönetim ve çalışma ekibinin kurulması yönünde beklenen yetkilerin verilmemesi nedeniyle bu kararı aldığını dile getirdi. Şahin, 22 yaşında başladığı siyasi mücadelede, partisine ve Türk milletine hizmet etmeyi her zaman bir görev olarak gördüğünü belirterek, gelecekte de bu sorumluluğu sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.

İstifasını duyururken, başta parti üyeleri olmak üzere tüm yol arkadaşlarına teşekkür eden Şahin, kendisinden sonra görevi devralacak il başkanına da başarılar diledi.

Suat Şahin’in istifası, Mersin teşkilatında yeni bir dönemin habercisi olurken, partinin yerel yapılanmasında nasıl bir yol izleneceği merak konusu.

İYİ Parti Mersin İl Başkanı Suat Şahin’in sosyal medya hesabında paylaştığı açıklama metni aşağıdadır : 

” Kıymetli Partililerim ve Değerli Kamuoyu,

“Tarla Kongresi” olarak bilinen 2016 Tüzük Değişikliği Kurultayı’na kendi “imkânsızlıklarım” ile katılıp partimizin bir “fikir ve ruh hareketi” olarak ortaya çıktığı günden bu yana, partimize gönül veren bir genç olarak mücadeleye başlamamın üzerinden 8 yılı aşkın bir zaman geçti.
Bu süreçte partimizin gönül veren bir üyesi, itiraza yetkili avukatı, ilçe seçim kurulu temsilcisi, il seçim kurulu temsilcisi, Gençlik Politikaları İl Başkan Yrd. , Hukuk ve Adalet Politikaları İl Bşk. Yrd. ve son olarak 02.01.2024 tarihinden itibaren Mersin İl Başkanı olarak mücadele ettim.
Mücadele sürem boyunca Parti politikalarımızın geniş çerçevesi içerisinde “ilkeli ve temiz siyaset” söylemi ve eylemi için yoğun bir mücadele verdim. Fikir havuzunda partimizin geniş çerçevesinin içerisinde Yusuf Akçura’nın, Ziya Gökalp’in, Reha Oğuz Türkkan’ın, Zeki Velidi Togan’ın, Hüseyin Nihal’in, Reşit Galip’in, Fuat Köprülü’nün, Rauf Denktaş’ın, sayısız Türk düşünürünün, fikir adamının, siyasetçisinin ve nihayet tüm bu geniş fikir deryasının en güzel özü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün meşalesini taşıma görevini kendime şiar edindim, bayraktarlığını yaptım.
Her eylemimizde ve kararımızda; önce bu kararın Türk Milletine etkilerini; akabinde partimize etkilerini gözettim. Danışma kültüründen hiç geri durmadım. Partimi ve kendimi millet önünde zor durumda bırakacak hiçbir eylemde bulunmadım.
Son olarak 02 Ocak 2024 tarihinden itibaren apar topar üstlendiğim İl Başkanlığı görevimde 31 Mart 2024 seçimlerine kadar yoğun ve dengeleri gözeten bir çalışma ile Mersin’de partimizin ilk belediyelerini kazanan İl Başkanı sıfatını haiz oldum.
Bu söylemde; Türkçe’nin azizliğine uğramamak adına; bu sonucun ortaya çıkmasında elbet tabii tek başımda pay sahibi olmadığımı; Belediye Başkanlarımızın adaylık dönemi çalışmalarının, bize inanan partili – partisiz tüm vatandaşlarımızın etkin tesiri olduğunu ifade etmek isterim. Hepsinin emeklerine yürekten teşekkür ederim.
Özellikle bu süreçte kısıtlı maddi imkânlarla ve teşkilat revizyonları yapmamıza imkân tanınmadığı için kısıtlı insan kaynağına rağmen her daim desteklerini hissettiğim Kıymetli İlçe Başkanlarıma, öyküsünü ilerleyen yaşlarda nasibimizde var ise torunlarıma anlatacağım seçim maceralarını birlikte yaşadığım Kıymetli Yönetim, Divan Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelerimize; bu zor süreci birlikte omuzlandığımız değerli Belediye Başkan Adaylarımıza ve her davetimize koşarak iştirak eden, bizleri biz yapan çok Kıymetli Parti Üyelerimize gönülden çok ama çok teşekkür ediyorum.
Kurumsallaşma adına “devamlılığı” esas alarak eksikliklere dair yüksek sesle çığırtkanlık yapmadan; zor zamanda partimizin kurumsallaşması adına yoğun bir mücadele verdim. Yazışma sistemlerinden, bütçe kontrollerine, görev ve yetki tanımlamalarından, eylemlere dair karar alma süreçlerindeki sağlıklı tartışma platformlarının oluşması ve usulleri adına çalışmalarda bulundum. Partimizi kurumlar nezdinde layıkıyla temsil etmek adına samimi mücadele ettim. İl Başkanlığımın henüz 16. gününde İl Düzeyindeki İLK “İstişare Toplantısını” tanzim ettim.
Seçim sonrasında geçirdiğimiz kongre sürecinin sonunda “Değişim” beklentisi ile 8 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen ilk İl Başkanları toplantısında yerel seçimdeki başarısızlığın sebepleri ve partinin ilerlemesi adına yapılan yanlışların tespiti ve çözüm önerileri ile ilgili etkin bir rapor sundum ve konuşma yaptım.
Partimizin Genel Merkez yapılanmasının düzenlenmesini beklediğimiz süreçte Partimiz aleyhine gelişen sistematik “çözülme algısı” ile mücadelesi ve istifalar sürecinin önlenmesi adına mücadelesi sırasında sürecin sabırla beklenmesini tüm teşkilatlarımıza telkin ettim.
İhanetlerle dolu yerel seçim sürecinde; hatalı, tutarsız ve parti tabanının iradesi yok sayılarak geliştirilen Genel Merkez Politikaları ile darmadağın olan İYİ Parti mücadele hareketinde çok zor şartlarda yürüttüğüm İl Başkanlığı görevinin neticesinde parti göstergeleri içerisinde Mut ve Çamlıyayla Belediye seçimlerini kazanıp; Gülnar ve Bozyazı’da 1000 oyun altında oy farkı ile 2. Parti olarak Türkiye’de en başarılı seçim neticelerinden birini ortaya koyduk.
Silifke’de, Mezitli’de ve diğer ilçelerimizde önüne geçtiğimiz olumsuz hadiseler karşısında yapmış olduğumuz çalışmalar ile de parti itibarını hep birlikte ayakta tuttuk. Partililerimizin İl Başkanlığımızdan her türlü talepleri için samimi ve yoğun bir mücadele verdik.
Ancak gelinen son noktada Parti Genel Merkezimiz Mersin’de teşkilat yapılanmasını yeniden oluşturmak ve ilk kez kendi yönetim kurulumu ve çalışma ekibimi oluşturmak adına ivedilikle yetki beklediğimiz ve çalışmalar yaptığımız 5 aylık sürenin sonunda İl Başkanlığı görevlendirmesi için “değişiklik” kararı almış bulunmaktadır.
22 yaşımdan 30 yaşıma kadar bu partinin bir teşkilat hiyerarşisinde; İl düzeyinde hemen hemen her kademesinde temsil imkânı veren; özellikle 02.01.2024 tarihinden 31.03.2024 tarihine kadar 1 metre kumaştan 3 metre elbise çıkarmamızın beklendiği dönemde strateji izleyerek Partime ilk belediyelerini kazandırmak şerefine nail olmama vesile olan İYİ Parti’ye çok teşekkür ediyorum.
Hepimiz partimizi yaşatmak ve ileriye götürmek adına samimi mücadeleler verdik; birbirinden bir üstünlüğü olmadığını düşünüyorum; hepsi mukaddes. Ancak 20’li 30’lu yaşlarında verilen 1 günlük emek ile 50’li 60’lı yaşlardan sonra verilen 1 günlük emeğin farkının da hakkaniyet terazisinde dikkatle ölçülmesini temenni ederim.
Menfaat beklemeksizin; kendisine emanet edilen İYİ Parti Mersin yapılanmasını iyileştirmek; geliştirmek; büyütmek adına verdiğim mücadelede bana destek veren Anamur’un Uçarı’sından Bozyazı’nın Çamlıyayla’nın Darıpınar’ına kadar tüm partili yol arkadaşlarımıza samimiyetle teşekkür ederim.
Sayın Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’na ve tüm teşkilat yapılanmasına; benden sonra görevi üstlenecek değerli İl Başkanımıza çalışmalarında samimiyet ile başarılar dilerim.
İnsan kendisini iyi günlerde değil; “ayrılıklarda” belli eder.
İl Başkanı sıfatı ile “Geminin limana sağ salim ulaşması için” samimi bir mücadele verdim.
22 yaşında beni, MHP tüzük değişikliği kurultayına, İYİ Parti’nin doğduğu “Tarla Kongresi”ne götüren ruhu hala muhafaza etmekteyim.
Günün şartlarında altında buluştuğumuz mukaddes çatının; adı, logosu, Genel Başkanı, renkleri ne olursa olsun Türk Tarihi’nin bir Türk gencine yüklemiş olduğu sorumluluğun farkında olarak; tarihe ve tarihin Türk büyüklerine layık bir yaşam sürmek adına mücadeleye devam edeceğim.
Sorumluluk üzerimizden hiç gitmeyecek; çünkü emir büyük yerden:
“Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”
Saygılarımla. 12.09.2024
Suat ŞAHİN”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster