Ana Sayfa Gündem 11 Ekim 2024 16 Görüntüleme

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI MEHMET AKTAŞ BAŞKANLIĞINDA ULUSLARARASI AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ KAPSAMINDA VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Aktaş başkanlığında Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, 81 İl Valisinin iştirak ettiği video konferans sistemi ile gerçekleştirilen toplantıya, Mersin İlimizden Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve İRAP İzleme ve Değerlendirme Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantıda; afetler olmadan gerçekleştirilmesi gereken planlama ve çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, afetleri önlemek için şehir ölçeğinde kenetlenmiş bir organizasyon yapısı kurmayı hedefleyen böylece afetin önüne geçmek, afeti getiren etkenleri ve afetlerin neden olabileceği kayıpları asgari düzeye indirmek amacıyla hazırlanan plan ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” kapsamında afet risk azaltma çalışmalarının, afet yönetimindeki rolü ile ilgili önemli mesajlar verdi.
Toplantıya Mersin İlimizden Valimiz Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cenk Yıldız, Mersin Üniversitesi Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hayati Koç, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, DSİ Şube Müdürü Oğuzhan Gökdere katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster