İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Yaşam 3 Ekim 2022 271 Görüntüleme

HUZURKENT KAZIM KARABEKIR ORTAOKULU 4 FARKLI ÜLKEDEN MİSAFİRLERİ AĞIRLADI

Huzurkent Kazım Karabekir Ortaokulu Ulusal ajansın 2020 teklif çağrısı döneminde Erasmus K2 projeleri kapsamında Polonya’dan  başvurulmuş olan ‘Integrating Immigrants into Society Through Innovative Approaches in Education’ konulu projesi kapsamında misafirlerini ilimizde ağırlamış bulunmaktan büyük mutluluk duydular.

5 ortaklı olan bu projede,  Polonya-Türkiye-İtalya-Makedonya ve Romanya ortaklarının ülkelerinde ve okullarında eğitim vermekte oldukları mülteci çocukları, yenilikçi eğitim yaklaşımları aracılığıyla, sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak için ortak çalışmalar başlatmış olup, mülteci çocukların ve gençlerin eğitimle birlikte topluma faydalı birer birey olma yolunda gösterdikleri çabalarını ortaya koymayı hedeflemişlerdir.

Her bir ülkenin karşılıklı olarak  ziyaret edildiği ve bilgi alışverişinde, gözlemde bulunduğu bu projede,  ülkelerinin mülteci öğrencileri eğitim politikaları konusunda kendilerini geliştirme, birlikte ortak etkinlik yürütme, ülkelerini terk edip göçmek zorunda kalan her bir genci ve çocuğu umut ve gelecek vaad eden birer birey haline getirmeyi hedeflemektedir.

Türkiye ziyareti sırasında gözlemlenen ve bilgi alışverişinde bulunulan Mülteci dernek ve kuruluşlarından  ülkemizin mültecilere tanıdığı hak ve destekler konusunda oldukça etkilenen katılımcılar;  ülkemizden bu konuda çok şey öğrendiklerini, Türkiye’nin mülteci barındırma konusunda diğer ülkelere birer role model olması gerektiğini dile getirdiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster