İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 4 Kasım 2022 272 Görüntüleme

HİKMET TANIŞ YETKİLİLERE SESLENDİ

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış Mersin Tarsus otoyolunun ücretli olmasına dikkat çekerek yetkililere seslendi.

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış, E982 TEM otoyolunun Tarsus-Mersin arasındaki bölümünden geçiş parası alınmasının, Tarsus’a üvey evlat olarak muamelesi olarak niteleyip Hatay’ın Dörtyol, Adana Ceyhan ile Mersin Çeşmeli arası otoyolunun ücretsiz olduğunu hatırlattı ve yetkililere seslendi.

Mersin Tarsus arası D400 Karayolunun akşam iş çıkışlarında trafiği karşılayamaz hale geldiğini, bu yüzden sürekli kaza yaşandığını belirten Tanış, E982 TEM otoyolunun halka ücretsiz hale getirilmesinin trafiği rahatlatacağını belirtti.

Tanış, “Bugün Mersin-Adana arasında önemli bir coğrafi ve kültürel yapıya sahip olan Tarsus’umuzun ne yazık ki en büyük sorunlarından bir tanesi Mersin Tarsus arasındaki E982 TEM otoyolunun ücretli olmasıdır.

Nüfusu yaklaşık 350 bine yaklaşmakta olan Tarsus’un artan araç trafiğinden dolayı D400 Karayolu ihtiyaçları karşılayamaz durumdadır. Bundan dolayı bugün baktığımız zaman Adana-Ceyhan, Hatay’ın Dörtyol ve Mersin-Çeşmeli otoyolu arası ücretsizken Tarsus’a yapılan bu üvey evlat muamelesinden bir an önce vazgeçilmesini yetkililerimizden istiyoruz.

Eğer bundan vazgeçilirse halkımız otobana rağbet edecek ve Tarsus’un içindeki kazalar da büyük ölçüde önlenmiş olacaktır.” sözlerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster