İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 12 Ocak 2023 147 Görüntüleme

GÜVEN HABER SEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

BASIN AÇIKLAMASI METNİ AŞAĞIDADIR;

”Başta Mersin, Antalya ve Adana illeri olmak üzere Türkiye geneli, uzun süredir dağıtım personelimizden alınan yakınmalara göre cihetlerin yatay-dikey yapısı, sosyokültürel yapısı, büyükşehirlerde trafik yoğunluğu, yaya-motorize dağıtım ve gönderi çeşitliliği gibi kıstasların ve problemlerin hiçe sayılarak dağıtıcı/postacı unvanlı üyelerimizin PTT A.Ş. yöneticileri tarafından personel eksikliğinin ya da yetersizliğinin sorumlusuymuş gibi hiçbir mevzuatta yeri bulunmayan ve standart olarak her dağıtıcı/postacıdan günlük 90 adet kayıtlı gönderi teslimi ve günlük 110-130 adet gönderinin dağıtıma çıkarılması gibi dayatmalar yapılarak mobinge maruz bırakıldıkları ve sonrasında dağıtıcı/ postacı unvanlı personelin çeşitli disiplin cezaları uygulandığı görülmektedir. Baskı yolu ile uygulanan sayı dayatması dolayısıyla dağıtıcı/postacı unvanlı çalışan personelin moral ve motivasyonunun tamamen tükendiği ve bu dayatmaların neticesinde çalışanların mevzuata aykırı-usulsüz iş ve işlemlere tevessül etmek zorunda kaldıkları tespit edilmiştir.  

Ancak Bireysel Performans Yönetim Sistemi Prosedürünün;  

6.1.11 İşbaşı eğitimleri hariç Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından düzenlenen veya harcırahları Şirket tarafından karşılanan eğitimlere/seminerlere/sınavlara katılan personelin işlem temelli puanına, eğitimde/seminerde/sınavda geçen her bir eğitim/seminer/sınav saati için 40 puan, Dağıtıcı/Postacı unvanlı personel için bahse konu eğitime/seminere/sınava katılması halinde her bir eğitim/seminer/sınav saati için ayrıca 8 kayıtlı gönderi teslim adedi ilave edilir.  

6.1.17.3 İdari Hizmet Sözleşmeli Dağıtıcı/Postacı personelin performans puanın hesaplandığı dönemde, personelin çalıştığı gün baz alınarak kişi başı günlük ortalama 60 adet kayıtlı gönderi teslim etmiş olması şartı aranır. Dağıtıcı/Postacı unvanlı personel için idari tatiller ve Pazar günü çalışmaları çalışma gün sayısına dâhil edilmeyecektir.  

İlgili Prosedür maddelerinde açıkça görüleceği üzere Performans sisteminde Dağıtıcı/Postacı unvanlı çalışanının 1 saatte 8 adet kayıtlı gönderiyi teslim edebileceği varsayılmış ve performans kıstası olarak günlük 60 adet kayıtlı gönderinin tesliminden sonrasının performansa tabi olduğu ortadadır. Buradan yola çıkarak ilgili mevzuat hükümleri açıkça ortada olmasına rağmen Dağıtıcı/Postacı unvanlı çalışanlara uygulanan sayı dayatması tamamen hukuksuz ve adaletsizdir.  

Konu ile ilgili tüm önlemlerin alınmasını, aksi durumda mobinge maruz bırakılan Dağıtıcı/Postacı unvanlı personel için gerekli hukuki ve sendikal tüm tedbirlerin alınacağı hususunu bilgilerinize sunarız.  

Saygılarımızla.  ”

Ali Can ERDEN                                                                       Ali KÖSE  

Genel Başkan Yardımcısı                                                      Genel Başkan 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster