Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 22 Mayıs 2024 52 Görüntüleme

Gastronomi Merkezinde Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Düzenlendi

Tarsus Belediyesi Gastronomi Merkezi, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Mersin İl Kültür Müdürlüğü ve Tarsus Yöresel Yemek Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Merkezi Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Etkinlikte, Tarsus’a ait 9 adet coğrafi işaretli ürünün tanıtımı gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Esin Erkoç, bu özel ürünlerle ilgili katılımcılara detaylı bir sunum yaptı. Erkoç, sunumunda Tarsus’un zengin mutfak kültürünün önemine değinirken, coğrafi işaretli ürünlerin bölge ekonomisine ve kültürüne katkılarını vurguladı.

Dernek üyeleri tarafından özenle hazırlanan Tarsus yöresine ait lezzetler, etkinlik boyunca katılımcılara sunuldu. Bu gastronomik şölen, misafirlerin büyük beğenisini kazandı. Katılımcılar, Tarsus mutfağının eşsiz tatlarını keşfetme fırsatı buldu ve bölgenin gastronomi turizmi potansiyeli hakkında bilgi edindi.

Türk Mutfağı Haftası etkinliği, yerel kültürün korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Gastronomi Merkezimiz, bu tür etkinliklerle bölge mutfağını tanıtmaya ve desteklemeye devam edecek.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster