Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 27 Temmuz 2023 123 Görüntüleme

“Fikri Kablan Sessizliğini Bozdu”

“Genel Merkezden start verilmeden A. adayları için ‘Yerel seçim çalışması yapın, alana çıkın.’ açıklaması yapılmadan mevcut ve yöneten bir CHP’li Belediye Başkanı olan Tarsus’ta birçok adayın sahada olması hem partimizi hem de belediye başkanımızı yıpratır dedi.
Chp’li Fikri Kablan düşüncelerini paylaştı. Kablan yaptığı açıklamada ; “Genel Merkezden start verilmeden A. adayları için ‘Yerel seçim çalışması yapın, alana çıkın.’ açıklaması yapılmadan mevcut ve yöneten bir CHP’li Belediye Başkanı olan Tarsus’ta birçok adayın sahada olması hem partimizi hem de belediye başkanımızı yıpratır.
Kaybedilen önemli bir genel seçimden sonra bu hareket ve eylemler rakip partileri, rakip adayları güçlendirir. Genel seçimlerin ardından CHP’de başlayan değişim isteği zamanı gelmeden 25 yıl sonra zorla kazanılan seçilmiş Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan’a da sıçramış durumda.
Ben bunu Fikri Kablan olarak açık bir şekilde görüyorum. Her şeyin bir zamanı ve sırası var fakat bu sıra şu an değil… Tarsus CHP İlçe Örgütünü de anlamakta zorlanıyorum. Örgütün birinci görevi partililere eşit olmak ve genel merkezden açıklama yapılana kadar mevcut belediye başkanına sahip çıkmak, desteklemek, korumak ve kollamak.
Fakat yeni görevleri maalesef sivil toplum kuruluşlarından fotoğraf atmak, muhtarları gezerek A. adayı ile pozlar vermek… Görüntü bu… Bu tablo halkın ve kamuoyu önünde mevcut belediye başkanının başarısız olduğu ve parti tarafından gözden çıkarıldığı anlamı çıkar ki, bu durum yerel seçim öncesi hepimize zarar verir.
En fazla belediye başkanımıza verdiği zararı görmek gerek… Aynı şey neden CHP’li seçilmiş Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı VAHAP SEÇER için yapılmıyor da burada sadece TARSUS belediye başkanı için yapılıyor? Bunu ben mevcut başkanı yıpratma, partiyi de karpuz gibi ikiye bölme olarak görüyorum.
Benim parti sevgim ve inancım bu duruma asla müsaade etmez. Kablan, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: “Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı seversiniz sevmezsiniz, orasını bilemem; fakat partim tarafından seçilmiş CHP’li bir belediye başkanı makamına hepimiz saygı duymak mecburiyetindeyiz. Parti terbiyesi ve disiplini bunu gerektirir.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster