Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür 31 Ağustos 2024 86 Görüntüleme

FERDA ARAS’TAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Şube Başkanı Avukat Ferda Aras, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki Türk ordusu, işgalci güçlere karşı Anadolu’nun bağımsızlığı için Büyük Taarruz’u başlattı. Mustafa Kemal Paşa, birçok savaş meydanında bulunmuş, deneyimli ve dahi bir başkomutan olarak bu son zaferini yine cephede bizzat yönetti. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlandı ve Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarihi emrini verdi: ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!’

Bu emirle birlikte 1 Eylül’de Uşak, 2 Eylül’de Eskişehir, 6 Eylül’de Balıkesir ve Bilecik, 7 Eylül’de Aydın, 8 Eylül’de Manisa işgalden kurtarıldı. 9 Eylül’de ise Başkomutan ve ordusu İzmir’e girerek tüm yurtta işgale son verdi. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli ve belirleyici savaşı olan Büyük Taarruz, işgalci Yunan ordusuna son darbeyi vurdu ve ülke toprakları geri kazanıldı. Bu büyük gün, tarihin döngüsünü ve Türk ulusunun kara yazgısını değiştiren, Sevr Anlaşması’nın halk eliyle gerçekten ortadan kaldırıldığı ve Lozan Barış Antlaşması’na giden onurlu yolun açıldığı gündür. 30 Ağustos, Lozan Barış Antlaşması masasına ulus olarak onurlu ve başı dik olarak oturmamızı sağlayan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı gündür. Emperyalist devletlerin yüzyıllık Orta Doğu planlarının halk mücadelesiyle yok edildiği ve son yüzyılın ilk ulusal kurtuluş savaşının kazanıldığı gündür 30 Ağustos…

 

Bugün, Büyük Taarruz Zaferi’nin üzerinden tam bir asır geçti. Bağımsızlığımızı, Cumhuriyeti, devrimleri, laikliği ve demokrasiyi bu büyük zafere borçluyuz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, Türkiye’nin dört bir yanındaki 119 şubemiz, temsilciliklerimiz, üyelerimiz, öğrencilerimiz ve destekçilerimizle birlikte laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan ve ikinci yüzyılına adım atan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, yaşatmak ve geleceğe güçlendirerek taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki Cumhuriyetin kazanımlarını koruyacak ve geleceğe taşıyacak olanlar gençlerimizdir. Bu nedenle geleceğimiz olan gençlerimizle birlikte, Kurtuluş Savaşı’nı zafere götüren Büyük Taarruz’un hazırlıklarının yapıldığı ve başlatıldığı toprakları ziyaret ettik; bir asırlık zafer coşkusunu hep birlikte yaşayarak, ‘Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün İzinde Sonsuza Dek Yaşayacaktır!’ sözümüzü yineledik.

Büyük Zafer’in başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Yolları yolumuzdur… 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster