İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Yaşam 27 Eylül 2023 114 Görüntüleme

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI DR. ALPARSLAN BAYRAKTAR AKKUYU NÜKLEER SANTRAL İNŞAAT ALANINI ZİYARET ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev ile birlikte yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanını ziyaret etti, çalışmaların geldiği aşamalar hakkında bilgiler aldı.
Bakan Bayraktar, Vali Pehlivan ve Lihaçev saha içerisinde incelemelerde bulunduktan sonra sahada görev yapacak mühendislerin eğitiminde kullanılacak simülasyon merkezini de ziyaret ederek inşaat çalışmalarının son durumu hakkında bilgiler aldı.
Ziyarete ilişkin açıklama yapan Bakan Bayraktar, “Türkiye’nin enerji arz güvenliği için stratejik bir adım olan Akkuyu NGS, tam kapasite devreye girdiğinde ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu tek başına karşılayacak. Böylelikle her yıl 35 milyon ton karbon emisyonu salınımından kaçınmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Programa; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan ve Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Arıkan da iştirak etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster