İçel
Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 18 Kasım 2022 163 Görüntüleme

Dikkat, Yarın öğretmenlere sınav var!

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak tüm mücadelemize rağmen Öğretmen Bursluluk Sınavının iptal edilmemesinin üzüntüsü içerisindeyim. Defalarca söyledik, öğretmenlik zaten bir ihtisas mesleğidir diye. Sınavı kazanan ile kazanamayan aynı işi yapacak fakat farklı ücretler alacak ve öğretmenler odasındaki ayrışma daha da artacak.Eğitim ile alakası olmayan;su ürünleri, gastronomi,iktisat,işletme vb bölümlerden yüksek lisans yapanların sınavdan muaf tutulması ve doğrudan uzmanlığı hak etmesi ise ayrı bir garabet.

Dün öğrendim;ömrünü devlete hizmet etmekle geçirmiş,sağlık problemleri olan 61 yaşındaki ilkokul öğretmenim de yarın bu sınava girecekmiş! Niçin, çünkü tek maaşla geçinemediği için.Kazanırsam alacağım para ile en azından doğalgaz ve elektrik borcumu öderim, üniversitedeki kızıma daha çok para gönderirim dedi.Öğretmenlere verilen değer bu mudur? Bu sürecin doğmasına katkısı olan daha sonra çözersek biz çözeriz diyen, göstermelik eylem kararı alan ya da eylem dahi yapamayan etkisiz sendikaları ise üyelerinin vicdanlarına havale ediyorum. Üyelerinin kesintisi ile ballı maaşlar alanlar malesef ki üyelerinin haklarını yine koruyamadılar.O zaman size niye ihtiyaç olsun ki?

Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere atfettiği “Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister.” öğretisi ile ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz…

(Hürriyetçi Eğitim-Sen Tarsus Temsilcisi)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster