Ana Sayfa Gündem, Kadın, Politika, Siyaset 2 Eylül 2024 31 Görüntüleme

Demirağ’dan 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi Cavidan Demirağ, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, barışın ve insan haklarının korunmasının yanı sıra kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine dikkat çekti

Demirağ, Gazze’deki çocuklar ve kadınların yaşadığı acıların unutulmaması gerektiğini belirterek, kadına şiddetin son yıllarda artış gösterdiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Demirağ, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aynı bölgenin insanları olarak dertlerimiz, tasalarımız ve sevinçlerimiz ortaktır. Ancak kadına şiddet meselesi, tüm dünyada olduğu gibi toplumumuzun da kanayan bir yarasıdır. Bu durum, ne inancımızda, ne kültürümüzde, ne de sosyal alışkanlıklarımızda kabul edilebilir. Ancak bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Kadına şiddetle mücadele etmek, bunu ortadan kaldırmak, olabildiğince azaltmak ve hatta sıfırlayabilmek hepimizin ana hedeflerinden biri olmalıdır. Eğitim, bu mücadelenin en önemli ayağıdır. Kültürel, inançsal ve sosyal anlamda kadına şiddeti reddetmeliyiz.”

Demirağ, Gazze’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekerek, “Bugün, Gazze’de masum çocuklar ve kadınlar acı çekiyor. Bu acıları unutmamalı, bu zulme karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Kadına yönelik şiddet, son yıllarda maalesef artış göstermiştir. Bu, asla kabul edilemez. Kadına karşı olan her türlü şiddet lanetlenmeli ve toplum olarak bu soruna karşı durmalıyız” dedi.

Son olarak, Demirağ mesajını şu sözlerle tamamladı: “Ümit ediyorum ki, kadına şiddet tamamen ortadan kalkar ve hepimiz çok daha birbirini seven bir toplum içerisinde yaşarız. Şiddetin hiçbir türü kabul edilemez, ancak kadına karşı olan şiddet her zaman lanetlenmeli ve asla göz yumulmamalıdır. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, tüm dünya için barış ve adalet dolu yarınlar diliyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster