Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Tarsus, Yaşam 18 Mayıs 2024 64 Görüntüleme

ÇYDD Türkan Saylan ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliği Düzenledi

ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği’nin efsane genel başkanı Türkan Saylan ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği ÇYDD Tarsus Şubesi’nde gerçekleştirildi.

ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Av. Ferda Aras, “Unutulmaz Genel Başkanımız Türkan Saylan’ı anma ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğimize hoş geldiniz. 18 Mayıs 2009’da 74 yaşında yaşamını yitiren Türkan Saylan’ı ebediyete intikalinin 15.’nci yılında saygı minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Türkan Saylan gibi insanlar her ne kadar bedenen aramızdan ayrılsa da her zaman bizimle olacaklar. Her daim ışıkları yolumuzu aydınlatıyor. Bizler O’nun adını ve anlayışını daima yaşatacağız” dedi.

Hayatını laik, çağdaş, karma ve kamusal eğitime adamış, fırsat eşitliğini savunmuş ve Türkiye’nin eğitim alanındaki çağdaş dönüşümüne liderlik etmiş Cumhuriyet kadını olarak halkın kalbinde yer ettiğini belirten ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Av. Ferda Aras, 13 Aralık 1935 tarihinde İstanbul’da doğan ve 18 Mayıs 2009’da vefat eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Kurucusu ve Genel Başkanı Prof. Türkan Saylan’ın, toplum için oldukça önemli bir isim, her şeyden önce bir kadın, çok değerli bir bilim kadını olduğunu dile getirdi.

Başkan Ferda Aras, “Öncü bir Cumhuriyet kadını olan Türkan Saylan’ı gençlerin daha iyi tanımaları ve örnek almaları gerekir.Aydın kişiliğinin yanında bir kadın olarak toplumda daha çok anlatılması, daha çok insana ulaşılması gerekir ki ömrü boyunca göstermiş olduğu çabalar özellikle gençlere ulaşabilsin” diye konuşarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıldönümünde büyük önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Türkan Saylan’ın hayatının anlatıldığı belgeselin ardından günün anlam ve önemiyle ilgili olarak Yönetim Kurulu üyesi Belgin Anlatır ve davetliler şiirler okuyup, anma törenine ayrı bir renk kattılar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster