Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Yaşam 22 Mayıs 2024 43 Görüntüleme

Çukurova Sanayi Ortaokulu’nda Akran Arabuluculuğu Rozet Takma Merasimi Düzenlendi

Tarsus Çukurova Sanayi Ortaokulu’nda, öğrencilerin çatışma problemlerini şiddete başvurmadan çözmelerini amaçlayan “Akran Arabuluculuğu” projesi kapsamında rozet takma merasimi gerçekleştirildi.

Törene Tarsus İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE’den sorumlu Şube Müdürü Halil İbrahim Ulaş, Tarsus İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Akçalı ile İl Millî Eğitim Proje Koordinatörleri Ergül Şahin ve Ayşe Aydın katıldı.

Program, öğrencilerin hazırladığı step, aerobik, dans ve davul gösterileri ile renklendi. Eğitim almış tarafsız arabulucu öğrenciler, rozetlerini takarak akranlarının çatışmalarını barışçıl yollarla çözmek için göreve hazır olduklarını gösterdiler.

Akran Arabuluculuğu projesi, öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeyi ve okul ortamındaki huzuru artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında eğitim alan öğrenciler, okuldaki çeşitli çatışma problemlerini çözmek için arabulucu olarak görev yapacaklar. Bu sayede, öğrenciler arasındaki anlaşmazlıklar sözlü ve fiziksel şiddete başvurmadan, barışçıl yöntemlerle çözüme kavuşturulacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster