İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Magazin, Yaşam 20 Aralık 2022 185 Görüntüleme

”ÇİRKİN” ESKİŞEHİRLİLERDEN TAM NOT ALDI

“ÇİRKİN”, ROTİFE TİYATRO FESTİVALİ’NDE ESKİŞEHİRLİLER’DEN TAM NOT ALDI

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun beğenilen “Çirkin ” oyunu, Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Rotary Tiyatro Festivali (Rotife) kapsamında Eskişehirli tiyatroseverlerle buluştu. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve açılış oyunu olan “Çirkin” Eskişehirliler tarafından büyük alkış topladı.

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun ünlü Alman Oyun Yazarı Marius von Mayenburg tarafından kaleme alınan tek perdelik “Çirkin” oyunu, Rotife Tiyatro Festivali’nde Eskişehirlilerden tam not aldı. Eskişehir’de, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde oynanan oyun izleyiciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Yönetmenliği Nihat Çapar tarafından gerçekleştirilen “Çirkin” oyunu, tiyatroseverler tarafından keyifle izlendi. Oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi, Ozan Karabulut, ve Yahya Okat yer alıyor. “Çirkin” oyunu kapital sistemin içerisinde kimliğini kaybeden bireyin, bedensel olarak başkaldırılışını, herkesin aynılaştığı durumu mizahi bir dille anlatıyor.

“İSMİYLE TEZAT OLAN ÇOK GÜZEL BİR OYUNDU”

2022-2023 Rotary Kulubü Dönem Başkanı Serkan Kavalcıoğlu oyun hakkında düşüncelerini belirterek, “Rotife Tiyatro Festivali için renklerin perdesi diyoruz, renklerin perdesini aralamakta ki ismiyle tezat olan çok güzel bir oyundu. Tarsus Şehir Tiyatrosu’na emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. İyi ki bizleydiniz.” ifadelerini kullandı.

“ÇİRKİN İLE RENKLERİN PERDESİ ARALANDI”

Rotary Kulübü Tiyatro Festival Koordinatörü Hüseyin Akçar, “Tarsus Şehir Tiyatrosu’nu Eskişehir’de ağırlamaktan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Rotary Tiyatro Festivali bugün birinci gününde ve Tarsus ile şenlendi, renklerin perdesi aralandı. Çirkin adlı oyun çok beğenildi. Biz Eskişehirli olarak Tarsuslular ile bağımızı devam ettirme düşüncesindeyiz, iyi ki Tarsus Şehir Tiyatrosu var bir daha Eskişehir’de görüşmek dileğiyle. Tarsus Belediyesi’ne teşekkürler” dedi.

“İNANILMAZ BİR OYUNDU”

Tiyatrosever olarak çok keyif aldığını belirten izleyici, “Ben inanılmaz hayran kaldım, oyunculuk ayrı dekorlar ayrı, konu ayrı. Her şeyi ile inanılmaz bir oyundu. Sanatçı arkadaşları tebrik ediyoruz. Sanata destek veren bir belediye Başkanına sahip oldukları için çok şanslılar. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

“ÖNLERİNDE ÇOK GÜZEL BİR SANAT DÜNYASI VAR”

Oyunu çok beğendiğini söyleyen bir diğer tiyatrosever, “Çok güzel bir performanstı oyuncularımız çok genç ve yetenekli önlerinde çok güzel bir sanat dünyası var, gurur duyduk tebrik ediyoruz. “dedi.

“ÇOK HEYECANLANDIK”

İzlerken çok heyecanlandığını söyleyen bir başka izleyici,” Harikaydı mükemmel bir performanstı. Tarsus Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz bu kadar harikulade bir oyunu bizlerle yani Eskişehirlilerle buluşturdukları için minnettarız. Devamını diliyoruz, başarılar diliyoruz. “dedi.

“BİZİ BİZLE YÜZLEŞTİRDİLER”

Keyif alarak izlediğini söyleyen bir seyirci, “ Ben hepsine bayıldım çirkin olana gerçekten bayıldım. Bizi bizle yüzleştirdiler. Çok muhteşemdi. Hepsi tek tek muhteşem. Harika başarılarının devamını dilerim” dedi.

“İZLEMENİN KEYFİ AYRI OLDU”

Çirkin oyununu beğendiğini kaydeden bir seyirci, “ Farklı bir kentten gelmeleri, farklı bir şehir tiyatrosu mensubu olmaları bizim için ayrı özeldi. İzlemenin keyfi ayrı oldu, çok güzel ve başarılı oyunculuklar vardı. Bütün ekibi tebrik ediyorum. Tarsus Şehir Tiyatrosu’na sevgiler” dedi.

“OYUN BANA ÇOK FAZLA ŞEY KATTI”

Tiyatro öğrencisi olarak oyunun farklı şeyler kattığını belirten üniversite öğrencisi, “Oyun çok güzeldi, bir tiyatro öğrencisi olarak kendime bu oyun ile bir şeyler kattığımı düşünüyorum. Gerek oyuncu kadrosu, gerek müzik seçimleri olsun gerçekten beni her konuda etkiledi. Sondaki tirat çok güzeldi, yapım çok güzeldi, senaryo çok güzeldi. Tarsus Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

“Çirkin”, 20 ve 21 Aralık 2022’de Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde sahne almaya devam edecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster