İçel
Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 13 Şubat 2023 219 Görüntüleme

CHP’Lİ BİLGİN YEŞİLBOĞAZ: “İMAR AFFETTİ, DEPREM AFFETMEDİ”

“DEPREM DEĞİL, HUKUKSUZLUK ÖLDÜRDÜ”

CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Av.Bilgin Yeşilboğaz,  ülkemizi derin acıya boğan deprem felaketi dolayısıyla geçmiş olsun mesajı yayınladı. Yeşilboğaz mesajında, “Deprem değil, hukuksuzluk öldürdü. İmar affetti ama deprem affetmedi. Sorumlulardan hesap sormamız gerekiyor” dedi.

“SORUMLULARDAN HESAP SORMAMIZ GEREKİYOR”

Ülkemizin üst üste iki büyük depremle sarsılarak, tarihte eşi görülmemiş bir felaket ve can kaybıyla karşı karşıya kalmasının derin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade eden CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Bilgin Yeşilboğaz,  “Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve çevresinde şiddetli derece yaşanan deprem bize ne yazık ki deprem gerçeğini tekrar hatırlattı. 7,7 ve 7,6 şiddetinde gerçekleşen deprem bölgede evlerin yıkılmasına, vatandaşlarımızın ölmesine ve yaralanmasına neden oldu. Deprem bir kez daha acı yüzünü göstererek yüreğimizi yaktı. Bu kadar canımızı deprem değil, hukuksuzluk öldürdü. İmar affı cinayettir. İmar affetti ama deprem affetmedi. Deprem ülkesinde imar affı cinayettir. Bu acı tablonun sorumlusu bilim ve hukuk tanımaz siyasi iktidardır. Artık bu felaketten gereken dersi çıkarıp deprem ülkesi olduğumuz gerçeği ile kalıcı önlemler almamız, sorumlulardan hesap sormamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Yeşilboğaz mesajında, “Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır’da hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, bölgedeki vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaralı ve can kaybı sayısının daha da artmamasını temenni ediyorum. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı saracağımıza inancım tamdır” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster