İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 11 Kasım 2022 184 Görüntüleme

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANLIĞI ATATÜRK’Ü ÖZLEM ve SAYGIYLA ANDI

CHP Tarsus İlçe Başkanlığı CHP Tarsus İlçe binasında 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı etkinliği düzenledi.
Etkinlikte; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84.yılında, Sn Hikmet Öz ile ‘’Atatürk ve Tarsus ‘’ söyleşisi düzenlendi.
Sn Hikmet ÖZ konuşmasında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Fransızlara karşı büyük bir direniş gösteren Çukurovalıları görmek için güney illerine gezisi sırasında 17 Mart 1923 ‘te Tarsus ‘a uğraması ve Tarsuslular tarafından büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanmasının ardından yaşanılan güzel ve ölümsüz hatıralara değindi ve 19 Mart sabahı ise Tarsus ‘tan ayrılırken, Konya’ya gitmek üzere bindiği trenin penceresinden el sallayarak ‘’Tarsuslular, sizi hayatım boyunca gönlümde taşıyacağım ‘’ sözlerini hatırlatarak Atatürk’ün Tarsus’a olan sevgisinden bahsetti.
Sn Hikmet ÖZ ‘ün Atatürk ve Tarsus söyleşisinin ardından Atatürk’ün sevdiği şarkılar hep birlikte söylenerek anma töreni son buldu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster