İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 29 Mart 2023 136 Görüntüleme

CHP TARSUS BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YUSUF TIBIK’TAN MİLLİ EĞİTİM BÜROKSASİSİNE ACİL ÇAĞRI !!!

CHP TARSUS BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YUSUF TIBIK;
“6 Şubat 2023 tarihinden bu yana 50 günü aşkındır Yenice mahallemizde bulunan okullarımız kapalı durumda.
Yenice Atatürk İlköğretim ve Ortaokulu, Yenice Şehit Hüseyin Aytürk Çok Proğramlı Lisesi tamamen kapalı. Yenice Şehit Buminhan Temizkan İlköğretim Okulu kapalı olup Ortaokul kısmında, yarım gün İlkokul yarım gün Ortaokul olarak eğitim verilmeye çalışılıyor.
Ancak eğitim maalesef hem giriş çıkış saatleri olarak hemde öğretmenlerimizin mesai saatlerindeki verimliliği açısından büyük sorunlar teşkil ediyor. Hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi aşırı yoruyor.
Kapalı okullarımıza gelince, oradaki öğrencilerimiz ise taşımalı eğitimle çevre bölgelerdeki okullara transfer ediliyor. Taşımalı eğitim istemiyoruz…
Okullarımız depremden dolayı risk teşkil ediyorsa okullarımızın uygun bahçesine veya Milli eğitime tahsis edilmiş olan (Eski DSİ arazisi) 55.000 m2 eğitim arazisi içerisine “konteyner sınıflar” yapılarak Yenice’deki çocuklarımızın kendi mahallemizde eğitim görmesini ısrarla talep ediyoruz.
Yaklaşık 20.000 nüfuslu bir mahallede tüm okulların kapatılması ve öğrencilerin mağdur olması kabul edilemez, kabul etmiyoruz.
Öğrencilerimiz bu mağduriyetten kurtulmalı, velilerimiz bu tedirginlikten kurtulmalıdır. Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Milli Eğitim Bakanlığının; yerinde eğitim için acil çözüm bulmalarını talep ediyoruz.
Tarsus Kaymakamlığından, Mersin Valiliğinden ve Milli Eğitim Bakanlığından bu konuya özellikle özen göstermelerini, duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Yenice mahallemizdeki eğitim yuvalarımızın yerinde eğitim ile çözülmesini ısrarla talep ediyoruz…”dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster