Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Politika, Siyaset, Tarsus 27 Ağustos 2024 28 Görüntüleme

CAVİDAN DEMİRAĞ : “AKDENİZ BİENALİ’NE HAZIRLIKLARA BAŞLADIK”

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı (Çukurova Çağdaş) tarafından düzenlenen 2. Akdeniz Bienali (Çağdaş Sanat), 15 Nisan – 30 Mayıs 2025 tarihleri arasında Çukurova Bölgesi’nde sanatseverlerle buluşacak

İlk olarak 2023 yılında gerçekleştirilen bienalin bu ikinci edisyonu, aynı şehirlerde uluslararası katılımla ve genişletilmiş bir programla hayata geçirilecek.

Vakfın kurucularından ve yönetim kurulu üyelerinden biri olan Cavidan Demirağ, bu sanatsal etkinliklerle bölgedeki kültürel zenginliği ve sanat birikimini uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini belirtti. Demirağ, bienalin Akdeniz coğrafyası ve kültürel uygarlıklarına ışık tutarak, bölgede yaşayan sanatçılara uluslararası arenada seslerini duyurma fırsatı sunduğunu ifade etti. Cavidan Demirağ, bu önemli projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı ve Bertan Cıvata A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi’ye ve yönetim kurulu üyeleri ile Tarsus lu sanatçı ressam koordinatör Ekrem Kahraman a teşekkürlerini sundu.

Demirağ, Şemsi’nin sanata ve kültüre verdiği desteğin bienalin başarısı için çok değerli olduğunu belirtti ve “Hasan Şemsi,yk ve Ekrem Kahraman vizyonu ve desteği olmadan bu bienali bu kadar geniş kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmemiz mümkün olmazdı” dedi.

“BİRÇOK ETKİNLİK SAHNE ALACAK”

2025 yılında gerçekleştirilecek bienal, Akdeniz Bölgesi ülkeleri başta olmak üzere birçok farklı ülkeden sanatçıyı bir araya getirecek. Etkinlik kapsamında düzenlenecek sergiler, atölye çalışmaları ve panellerle sanatseverlere dopdolu bir program sunulacak. Vakfın uzun vadeli hedefleri arasında, Tarsus merkezli uluslararası bir çağdaş sanatlar müzesi kurma fikrinin yer aldığını belirten Demirağ, bu tür etkinliklerin bu hedef doğrultusunda atılan önemli adımlar olduğunu vurguladı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster