Ana Sayfa Gündem, Kadın, Politika, Siyaset, Tarsus 29 Mayıs 2024 66 Görüntüleme

CANSU TURHAN YARAMIŞ CHP TARSUS KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP Tarsus İlçe Başkanlığı binasında 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 12.00’de düzenlenen basın toplantısında, Avukat Cansu Turhan Yaramış, CHP Tarsus Kadın Kolları Başkanlığı’na aday olduğunu düzenlenen basın açıklaması ile açıkladı.
2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan CHP Tarsus Kadın Kolları Olağan Kongresi için adaylığını açıklayan Yaramış, Akkoza Medya mikrofonlarımıza açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Evet, çok mutlu ve çok gururluyum, öncelikle bunu paylaşmak isterim sizlerle. 31 Mart yerel seçimleriyle partimizde başlayan gençleşme ve yenileşme döngüsüne en çok Tarsus’umuzun ihtiyacı olduğunu düşünenlerdenim. Bu yüzden ben de genç bir aday, genç bir kadın olarak bu değişime öncülük etmek adına bayrağı taşımak istedim. Bu nedenle, bu toplumsal göreve adaylığımı bugün sizlerin huzurunda açıkladım.
Projelerimiz hazır. Öncelikle kimseyi geride bırakmayan, herkesi yanımızda tutan, fikirlerini önemseyen bir anlayış içinde olacağız. Benim hep söylediğim bir şey vardır: Erkeklerin savaşları bitirdiği yerde değil, kadınların gerçekten birlik olduğu yerde başlar asıl medeniyet. Bu sebepten bizim amacımız gerçekten bir kadın birliği kurmak, kadınlarımızla birlikte, önce kadınlarımız için, sonrasında da genel iktidarı kazanmak için çalışmak olacak.
Buradan sizin nezdinizde tüm partililerimizden, 2 Haziran’da gerçekleşecek olan Kadın Kolları Olağan Kongresi’ne katılmalarını ve bana, gençliğe destek vermelerini istiyorum. Çünkü gençlikte enerji var, gençlikte gelecek var.”
Cansu Turhan Yaramış’ın adaylık açıklaması, gençlik ve yenilik vurgusuyla partililer arasında büyük ilgi uyandırdı. Cansu Turhan Yaramış, tüm partilileri kongreye katılmaya ve desteğe çağırdı.
* CHP Tarsus Kadın Kolları Başkanı Adayı Avukat Cansu Turhan Yaramış’ın basın açıklamasının tamamı aşağıdadır: 
“Sayın İlçe başkanım, kadın kolları başkanım, parti yöneticilerim, sayın meclis üyelerim kıymetli basın mensupları, değerli partililerimiz ve partimizin sokaktaki sahadaki neferi, cumhuriyetimizin, partimizin gizli kahramanları kadın yoldaşlarımBugün buraya kıymetli vaktinizi ayırarak Tarsus llçe Kadın Kolları Başkanı adaylık açıklamamıza teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.
Öncelikle beni tanımayanlar veya benimle ilgili fikir sahibi olmak isteyenler için cumhuriyetle yoğrulmuş bir ailede cumhuriyetçi eğitimci birer anne baba tarafından yetiştirildiğimi, çocukluk hayalim olan hukuk fakültesini bitirdiğimi 2017 yılından bu yana çok sevdiğim mesleğimi ifa ettiğimi, ilçe yöneticiliği görevi yaptığımı, bugüne kadar kadın ve çocuk hakları için elimden gelen özveriyi göstermeye çalıştığımı, bu partiye uzun yıllardır gönül verdiğimi ve bir neferi olmaktan onur duyduğumu sizlere uzun uzun anlatmak isterdim.

Ancak ne yazık ki kadının adının olmadığı, kadınların her yeni günde şiddete, tacize, hakarete, mobinge uğradığı, çocuklarımızın istismar edildiği bir zamandayken elimizi taşın altına koymak zorunda olduğumuz bilincinden yola çıkarak bu toplumsal göreve talip olduğumuzu bilmenizi isterim. Ülkemizin ve kadınlarımızın içinde bulunduğu şartları kabul etmek, içe sindirmek ne yazık ki mümkün değildir. Bizler kadın olarak gerçek gücümüzü yaratmak, göstermek ve birlik olmak zorundayız. Var olmak isteyen, var olma mücadelesi veren, var olma mücadelesi vermek zorunda kalan her bir kadınımızı sosyal ve siyasal yaşama dahil etmenin yollarını bulacağız, bulmak zorundayız.

 


Bizler kurtuluş mücadelesinde erkeklerle omuz omuza savaşan, cumhuriyet ilke ve inkılapları için ideolojisini, fikirlerini, görüşlerini ve yeri geldiğinde canını dahi ortaya koyan cumhuriyet kadınlarının fikirlerini yaşatan ve bu fikirleri geleceğe taşımakla yükümlü olan köklü Cumhuriyet Halk Partisinin kadın neferleriyiz.

Biz, birçok Avrupa ülkesinden daha önce muasır medeniyetler seviyesine ulaşarak kadına seçme ve seçilme hakkı veren bir ülkenin kurucusu olan Ulu Onder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği köklü partimizi temsil eden kadınlarız. Görevimizin ve en önemlisi gücümüzün farkındayız, farkında olmalıyız.

Şöyle bir sizlere bakıyorum şimdi. Aranızda benden yaşça büyük emekçi kadın yoldaşlarım var. Biliyor musunuz en çok sizin için talibim bu göreve. Sizin gibi kıymetli cumhuriyet kadınlarının yetiştirdiği kız çocuklarının büyüyüp kendi ayakları üzerinde duran genç kadınlar olup günü geldiğinde onların da bu görevlere eleştirilmeden sorgulanmadan talip olabileceklerini göstermek için istiyorum bu görevi. Yine bakıyorum aranızda benimle yaşıt kadın kardeşlerim, benden yaşça küçük kardeşlerim var. Yine en çok sizin için talibim bu göreve. Günü geldiğinde sizin de tıpkı şu an benim yaptığım gibi göğsünüzü gere gere istediğiniz göreve talip olabileceğinizi göstermek, hatta o göreve gelebileceğinizi göstermek için istiyorum bu görevi. Ulu önderimizin cumhuriyeti emanet edecek kadar güvendiği biz gençlere bir şans verildiğinde her zaman en iyi şekilde değerlendireceğini göstermek için istiyorum bu görevi. Sizlere yol arkadaşlığı yapmak, sizinle bu yolu birlikte yürümek istiyorum.

31 Mart yerel seçimleri ile başlayan ve partimizin Türkiye’nin birinci partisi olmasını sağlayan genç kadro, genç aday enerjisini partimiz içerisinde de devam ettirmek istiyorum. Nasıl ki sizler 31 mart yerel seçimlerinde gençler bu ülkenin teminatıdır diyip gençleri yücelttiyseniz, gençleri desteklediyseniz bugün de gençler bu partinin teminatıdır diyip gençliği desteklemenizi istiyorum. Çünkü gençlikte enerji var gençlikte gelecek var.
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Olağan Kongresinde İlçe Kadın Kolları Başkanlığına adaylığımı koyduğumu sizinle büyük bir gururla ve onurla paylaşıyor, yapmış olduğumuz bu toplantının, bu basın açıklamasının birlikte çıkacağımız bu uzun yolun ilk adımı olmasını diliyorum, sizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster