İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Son Dakika, Tarsus, Yaşam, Yazarlar 20.03.2023 146 Görüntüleme

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 100. Yıldönümünde,”ATATÜRK TARSUS’TA ve ÇANAKKALE ZAFERİ ”Paneli Düzenlendi

Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı ve ATATÜRK’ün Tarsus’a gelişinin 100. yılı Tarsus Kent Konseyi’nde düzenlenen panelde anıldı.


Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi, EĞİTİM-İŞ, TARSADER ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin ortaklaşa düzenlediği panel, Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ADD Tarsus Şubesi Başkanı Gökhan ARKAN’ın konuşmasının ardından Tarsuslu Tarihçi- Yazar Hikmet ÖZ, fotoğraflar ve belgeler eşliğinde Atatürk’ün Tarsus’a geliş hikayesini anlattı. ÖZ, Atatürk’ün eşi Latife Hanım ile birlikte 17 Mart’ta Tarsus’a uğradığını, ardından da Mersin’e gittiğini, ancak Mersin’de kalmayarak yeniden Tarsus’a döndüğünü ifade ederek, burada geçirdiği zaman ve ziyaretiyle ilgili detaylı bilgiler aktardı.


Panelde daha sonra Çanakkale ile ilgili şiirler seslendirildi.Çanakkale Savaşlarının Atatürk komutasında ülkenin ve milletin kaderini değiştirdiğini söyleyen Eğitimci Celal KAYIR ise savaşın dönüm noktaları ve yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi.


KAYIR, gönüllü olarak cepheye koşan ve şehit olan yüz binlerce vatan evladının görevlerini yapmış olmanın huzuru ile o topraklarda yattığını belirterek, ”Pek çoğunun adı- sanı belli değil. İşte; ‘MEÇHUL ASKER’ dediğimiz şey, tam da Çanakkale’deki o şehitleri ifade etmektedir.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster