Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 25 Haziran 2024 40 Görüntüleme

BÜYÜKŞEHİR’İN PROGRAMINDA RESSAMLAR KARAGEÇİT’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ TUVALLERE AKTARDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Çevre Haftası” dolayısıyla kent genelinde etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin ortaklaşa düzenledikleri ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun da (TADEKA) desteklediği “Çevremiz İyiyse Biz de İyiyiz” sloganıyla gerçekleşen programda, ressamlar Çamlıyayla Karageçit’e götürülerek, eşsiz doğal güzelliklerin tuvallere aktarılması sağlandı. Üniversite öğrencileri de programa katılarak, bölgeyi deneyimleme şansı buldular.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun da eşlik ettiği gezi kapsamında, tüm katılımcıların ulaşımları sağlanarak Çamlıyayla Karageçit’e gidildi. Farklı resim atölyelerinin yanı sıra TADEKA üyesi ressamlarında katıldığı etkinliğe, fotoğraf sanatçıları da katılarak doğal ortamda fotoğraf çekimi yaptılar.

Karageçit’te ağaçlar altında beğendikleri noktalardan tuvallere doğal güzellikleri aktaran onlarca ressamın, birbirinden güzel çizimleri önümüzde ki günlerde açılacak sergide sanatseverlerle buluşturulacak.

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu üyesi ressam Lutfi Hasoğlu etkinliğin içeriğiyle ilgili olarak bilgi vererek, “Bu etkinliğe Mersin’den, Mersin Üniversitesi’nden öğrenciler katıldı. Tarsus’tan Ressamlar Derneği atölyesinden, Çukurova Resim ve Sanat Galerisi’nden Ahmet Bağ-Cumali Bağcı Resim Atölyesinden yaklaşık 35 kişilik bir grup katıldı” ifadelerini kullandı.

Nurettin Gözen: “Bu çalışmalarda daha sonra şehir şehir sergileniyor”
Ressam Nurettin Gözen, Karageçit’te bulunmaktan dolayı memnun olduklarını söyleyerek, “Çok güzel bir organizasyon. Bu devamlı yapılıyor. Herkes mutlu, çok güzel. Güzel bir çalışma oluyor. Bundan sonra devamını getireceğiz, başka yerlere gideceğiz. Bu çalışmalarda daha sonra şehir şehir sergileniyor. Bu da güzel bir şey iyi bir etkinlik oluyor. Böyle bir organizasyona katıldığımız için memnunuz. Ben teşekkür ediyorum tabi, Büyükşehir Belediye Başkanımıza Vahap Seçer’e ve Şerif’e hanıma, katkısı bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sibel Özkul: “Ev hanımıyım, benim için çok güzel bir deneyim”
Ev hanımı olan ve resimle uğraşmaktan dolayı mutluluk duyan Sibel Özkul ise “Çok güzel bir etkinlik, minnettarız yani Mersin Belediyesi’ne, Şerife hanıma. Ben ev hanımıyım, benim için çok güzel bir deneyim. Ben çok mutluyum burada olmaktan “dedi.

Fatma Yüksel: “Büyükşehir Belediyesi sayesinde resim yapma imkanı buldum”
Karageçit’te ailesiyle birlikte esnaflık yaparak geçimi sağlayan ve bugüne kadar bağlama çalıp, şiir yazdığını belirten Fatma Yüksel’de en büyük hayali olan resim çizmeye bu etkinlik sayesinde kavuştuğunu söyleyerek, “Burada çok güzel bir manzara ve güzellikler var. Herkesin gelip bu doğa harikasında resim yapmasını, kamp yapmasını, güzellikler yaşamasını; “Sevgi Vadisi” koydu adını, öyle olmasını diliyorum.

Hayatımda bugün çok şanslıyım. Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde resim yapma imkanı buldum. Şiir yazdım, bağlama çalarım, bir sürü sosyal faaliyetlerim var. Her yeteneğim vardı, bunu yapamamıştım. Bugün nasip oldu. Çok teşekkür ediyorum onlara, çok sevdiğimi söylüyorum” şeklinde konuştu.

Fatma Yüksel, hizmetlerinden dolayı Başkan Vahap Seçer’e teşekkür ederek, bağlamasıyla bir türkü çaldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster