Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Kültür, Yaşam 7 Mart 2024 85 Görüntüleme

Büyükşehir’in Kariyer Merkezi Mersin’i Geleceğe Taşıyor

Meslek eğitimi, istihdam, girişimcilik, yetenek keşfi, çalışanların kurumsal gelişimi gibi konularda iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Merkezi, başarılı projelere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kongre ve Sergi Sarayı’nda ‘Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi Gelenekten Geleceğe’ etkinliği düzenlendi.

Profesyonellerle iş dünyası ve gençlerin buluşturulduğu etkinlikte, Bpet Ceosu Yücel Koç, ‘Enerji Sektöründe Dijital Dönüşüm’ başlıklı sunum yaparak, bugün herkesin akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar ile dijital sürecin içerisinde olduğunu ancak teknolojiyi doğru kullanabilmek, fırsatlardan yararlanabilmek ve bunu ileriye taşıyabilmekle dijital dönüşümün gerçekleşebileceğini anlattı.

Akademi dünyasından ise, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde Prof. Dr. Muharrem Tuna ‘Turizm Sektöründe Mikro ve Makro Düzeyde Dijital Dönüşüm’ konulu sunum yaptı. Sunumda; özellikle gençlerin iş dünyasında hem değer oluşturabilmesi hem de rekabet edebilmesi için çağın gerekliliklerine ayak uydurmaları ve teknolojiyi yakından takip etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Etkinlikte, oyuncu, senarist, yönetmen ve girişimci Mert Fırat da yer aldı. Moderatörlüğünü Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği (BEYSAD) Genel Sekreteri Ayşegül Koç’un yönettiği söyleşi de Mert Fırat; girişimcilik örneği sergilediği, teknoloji, bilim ve sanatın harmanlanmasıyla izleyicilere sanal bir gerçeklik deneyimi sunduğu ‘X Media Art Museum’ hakkında bilgi verdi. Fırat, kendi hayatından verdiği örneklerle dijital değişimin iş dünyasından, kültür ve sanata kadar her alanında yaşandığı aktararak, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Özada: “Geleceğimizi şekillendirecek önemli bir proje sürdürüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Mersin 4.0 sektörlerinin geleceği gibi önemli bir konuyu Mersin’e kazandırdıklarını belirterek, “Dijital dönüşüm dediğimiz şey sadece işverenlerin dönüşmesi demek değil. Mersin olarak, ülke olarak, dünya olarak dönüşmemiz lazım bir anlam kazanması için. Bazen dijitalleşme dediğimiz zaman sektörler bazında otomotiv, gıda, turizm vesaire ama diğer taraftan sanatın dijitalleşmesi çok önemliydi” ifadelerine yer verdi.

Fırat: “Meslek edindirme alanlarının, kariyer alanlarının desteklenmesi çok değerli”

Oyuncu, senarist, yönetmen ve girişimci Mert Fırat, Büyükşehir Belediyesi’nin hem kültür-sanat hem sosyal hizmetler anlamında çok değerli çalışmalar yaptığını belirterek, meslek edindirme konusunda Mersinlilere verilen desteği çok önemli bulduğunu ifade etti. Fırat, “Kariyer Merkezi çok değerli. İş edindirme aslında çok önemli. Mersin büyük bir şehir, ticaretin kalbi olan şehirlerden biridir bölgede. Başkanlık sisteminden sonra belediyelerin çok daha başka bir önemi olmaya başladı. Eskiden sadece belediye hizmeti vermesi yeterliyken şu anda belediye hizmetinin ötesine geçti artık. Biz bugün burada kariyer günlerinden, meslek edindirmekten bahsediyoruz. Aslında belediyenin son görevi buydu eskiden ama şimdilerde çok güzel oldu. Merkezden yönetilen şehirlerin yereldeki dinamiklerini daha iyi bilen belediye başkanlarımız ve onların iyi kurulu ekipleri var. Şehir insanlarının burada kalmalarını, şehirlerine fayda sağlayarak Türkiye’nin her yerindeki herkes kadar fırsat eşitliğine sahip olabilmeleri, hem kariyerleri bağlamında hem sosyal hayatları bağlamında çok değerli. Mersin bunu başarmış şehirlerden biri” dedi.

Koç: “Mersin ileride fark atacak çağdaş bir şehir”

Bpet Ceo’su Yücel Koç, Türkiye’deki aile şirketlerinde dijitalleşme ve dijital dönüşüm üzerine projeler geliştirdiklerini, Türkiye’nin de dijitalleşmede iyi bir yol aldığını belirterek, “Biz teknolojiye yakın bir ülkeyiz aslında ama dijital dönüşüm de çok yol kat edemiyoruz. İnsanlarımız teknolojiyi seviyor. Özellikle kurumlarımız çok ciddi teknolojik alt yapı kullanıyor ama veri toplayamıyor. İlerde iş doğru algılama yöntemlerine, bu algıları yorumlamaya ve analize dönecek. Bizi ileriye taşıyacak olan verilerin doğru analizi. Gençlerinde önümüzdeki dönemde bu alana yönelecek. Mersin çağdaş bir kent. Mersin’in ileride fark atacağına canı gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Tuna: “Herkesin yeni gelişmelere açık olması gerekiyor”

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesinde Prof. Dr. Muharrem Tuna, dünyada dijital anlamda büyük bir dönüşüm yaşandığını söyleyerek, Kariyer Merkezi’nin projesini çok yararlı gördüğünü söyledi. Tuna, “Bugün meslekler değişiyor, içeriği değişiyor, farklılaşıyor. Belki bazıları ortadan kalkacak. Bu merkezin en önemli rolü bu meslekleri yakından izlemesi gerekiyor. Çevresel talepler nelerse buna göre bir eğitim verilmesi gerekiyor. Kariyer Merkezi’nin bu meslekleri yakından gözlemlemesi ve eğitimini buna göre şekillendirmesi gerekiyor. Eğitim içeriğinin de bu perspektif içerisinde bakıldığında değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Gençler, etkinliği çok faydalı buldu

Etkinliğe katılan Uğur İlçağ, etkinliği çok beğendiğini söyleyerek, “Bu etkinlik bize çok şey kattı. Teknolojinin iyi ve kötü kullanımını öğrendik. Günümüzün sistemi teknoloji. Her şey internet ve sosyal medya üzerinden yürüyor. Etkinlikten çok memnun kaldım” dedi.

MERTUSEG projesinde servis hizmetleri kursiyeri Vesile Öner de, “İstihdam için tam bire bir etkinlikti. Çok faydalıydı. Gelecekte neler olacağına dair bize fikirler sundular. Bizler de bu sayede önümüze bakacağız. İş dünyası ve günlük hayatımızda her yerde dijitalleşme var. Hayatımızın her alanında olmaya da devam edecek. Adımlarımı artık buna göre atacağım” diye konuştu.

Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği öğrencisi Burcu Yılmaz da, “Etkinlikte özellikle bilmediğimiz konuları öğrendik. Belki de kendimizin uğraşıp öğrenemeyeceği şeyleri burada öğrenme fırsatı bulduk. İleride teknolojinin tamamen hayatımızı kapsayacağını düşünüyorum. Yaralı bir etkinlik oldu” dedi.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.     

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster