İçel
Ana Sayfa Gündem, Yaşam 27 Kasım 2023 47 Görüntüleme

Büyükşehir Yollara Hem İşlevsellik Hem de Konfor Kazandırıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kent genelinde yol ve asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler kentin her köşesinde, vatandaşların daha rahat ulaşım hizmeti almaları amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde gerçekleştiriyor.

Üstyapı çalışmalarıyla araç ve yayaların konforlu ve güvenli ulaşımına katkı sağlayan yol yapım ekipleri, özellikle deforme olmuş şehir içi yolları da yeniden ele alarak, yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Büyükşehir ile yollar daha konforlu

Kent genelinde daha güvenli ve konforlu ulaşım için başlatılan yol, asfalt ve kaldırım iyileştirme çalışmalarını da bu kapsamda tüm hızıyla sürdüren ekipler, Yenişehir ilçesi 20. Cadde’de yol ve asfalt çalışmalarını tamamlayarak yolu yeniledi.

20. Cadde’nin 17. Cadde ile 13. Cadde arasında kalan 1600 metre uzunluğundaki kısmında  zamanla deforme olmuş asfaltı ve kaldırımları yenileyen Büyükşehir ekipleri; freze makinesi ile eskiyen, bozulmaların meydana geldiği ve ömrünü tamamlamış asfaltın kazısını yaptı. Deforme olan asfalt sökülerek yerine yeni asfalt dökümü için hazırlıklarını tamamlayan ekipler, çalışma kapsamında sıcak asfalt serim çalışması gerçekleştirdi. 1600 metre uzunluğundaki yol boyunca ekipler, 8 bin 850 ton sıcak asfalt kullanarak yolu yeni görünümüne kavuşturdu.

Yol yenileme çalışmaları ile eş zamanlı olarak  deforme olmuş bordür ve kaldırımları da yenileyen ekipler tarafından özel gereksinimli vatandaşların kullanımına uygun rampalar yapıldı. Mevcut ihtiyaca göre belirlenen kısımlarda, Caddenin bozulan yaya kaldırımlarını yenileyen ekipler, çalışmalarını kademeli bir şekilde sürdürdü. Çalışma kapsamında, 2 bin 250 metre bordür yenileme ve 3 bin 450 metrekare kaldırım imalatı yapıldı. Asfalt serim çalışmalarının tamamlanmasının ardından son olarak çizgi uygulaması yapılan yol, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster