İçel
Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Kadın, Kültür, Sağlık, Spor, Yaşam 26 Kasım 2022 177 Görüntüleme

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de Kadınların Her Günü Huzur İçerisinde Geçirmesi İçin Çalışıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği tüm hizmetlerle sadece ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde değil, her gün kadınların yanında. Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de kadınların her günü huzur içerisinde geçirmesi için çalışıyor.

Kadınlar, Büyükşehir’de her alanda daha fazla söz sahibi

Türkiye’de ilk kez kadınlarla ilgili Daire Başkanlığı’na sahip olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, Başkan Vahap Seçer göreve geldiği günden bu yana kadın çalışanların oranı arttı. Kadınlar, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde her alanda daha fazla söz sahibi olmaya başladı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’yla da, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için kadınların ve diğer dezavantajlı grupların, kentsel hizmetlere erişimlerini kolaylaştırıp, eşitlikçi ve kapsayıcı bir yönetim sunuyor.

Mersin genelinde kadınlar için hayata geçirdiği; Kadın Danışma Merkezi, Kadın Konuk Evi, Otogar Kadın Danışma Merkezi, Kadın Sağlığı Danışma Merkezi, Yönlendirici Hukuki Danışmanlık Hizmeti, Online Terapi Hizmetleri gibi merkezlerle kadınların hukuksal, sosyal ve psikolojik anlamda yanında oluyor.

Büyükşehir, kadınların hayatlarını kolaylaştırıyor

Kadınların hayatlarını kolaylaştırarak toplumsal alanda söz sahibi olmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları adına da çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi; Meslek Edindirme Kursları, Üretici Kadın Stantları, Kooperatif Çalışmaları, Evimiz Atölye Projesi gibi kadınlara yönelik mali kaynak yaratma çalışmaları ve üretici kadın destekleri ile de kadınların en büyük destekçilerinden biri oluyor. Büyükşehir’in katkıları sayesinde bugüne kadar birçok kadın, özellikle Üretici Kadın Stantlarından elde ettikleri gelir sayesinde, ev ekonomisine büyük katkı sağladı. Bu kadınlardan kimisi ilk kez stant kurarken, kimisi de kendi dükkanının sahibi oldu.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için mücadele eden kadın kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışmalar yürütüyor.

Hukuki ve psikolojik anlamda desteğe ihtiyaç duyan kadınlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Randevu Hattı 0538 682 77 59 veya Mersin Büyükşehir Belediyesi Yönlendirici Hukuki Danışmanlık Hizmeti 0538 682 74 42 numaralı telefonu arayabilir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster