İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Yaşam 18 Mart 2023 100 Görüntüleme

Büyükşehir Başkan Vekili Gülcan Kış “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Programına Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra milletvekilleri, Mersin Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Cumhuriyet Başsavcı V. Nebi Kutgöz, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, kurum müdürleri ve amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ‘Mehmet Akif Ersoy’ konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösterisi sergilendi. Vali Pehlivan ve protokol üyeleri Mehmet Akif Ersoy konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini teslim etti.

Program kapsamında Kültür Merkezi’nde ‘Mehmet Akif Ersoy Fotoğraf Sergisi’ düzenlenirken Mersin İl Halk Kütüphanesi’nde ise ‘Mehmet Akif Ersoy Kitap Sergisi’ etkinliği gerçekleştirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster