İçel
Ana Sayfa Tarsus 30 Aralık 2022 166 Görüntüleme

BURÇİN ÜN ‘Gençlik ve Bağımlılık’ Bağımlıkla Mücadele Yolları (çevrimiçi)

Akademi Derneği’nin Bağımlılık Etkinliğine Türkiye’nin Dört Bir Yanından Katılım Gerçekleşti
Akademi Derneği Kurucu Üyesi, Nörobilim ve Bağımlılık Uzmanı Burçin Ün, “Gençlik ve Bağımlılık: Bağımlılık ile Mücadele Etme Yolları” başlıklı eğitim verdi.
Türkiye’nin birçok ilinden yoğun katılım gösteren ebeveynler ve gençler, bağımlılıkla mücadele etmede uygulanabilecek yöntemler hakkında farkındalık sahibi oldu.
Nörobilim ve bağımlılık uzmanı Burçin Ün, “Gençlik dönemi, bir gelişim ve çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olarak tanımlanıyor. Bu dönemde gençlerimiz, maalesef sağlıksız davranışlar geliştirme riski ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle merak etme, özenme, arkadaş etkisinde kalma, yalnız kalma duygusu gibi durumlar, gençlerimizi bu dönemde bağımlılığa sürüklüyor.

Bireyler, bağımlılık noktasına bir anda gelmiyor, aksine bu süreç adım adım ilerliyor. Dolayısıyla bu adımların takip ve kontrol edilmesi bağımlılığın başlamadan önlenmesi ve engellenmesi için kritik önem arz ediyor. Bağımlılığın önlenebilmesi için de bağımlılığın ne olduğunun çok iyi bilinmesi, bireyden başlayarak toplumda nelere sebep olabileceğinin çok iyi anlaşılmış olması ve bu bilgilerin uygun biçimde hedef kitleye aktarılması gerekiyor. Çünkü en iyi önleme ya da korunma yöntemi neyle mücadele ettiğimizi bilmektir.” sözleriyle katılımcıları bilgilendirdi.

Akademi Derneği Kurucuları Prof. Dr. Esat Arslan, Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, Dr. Öğr. Üyesi Ayhan Cankut ve Fatma Yeşilkuş’un da görüşleriyle katkı sunduğu etkinlikte, “Akademi Derneği olarak bağımlılıkla mücadele edebilmek için paydaşlarla iş birliğinin artırılması ve projelerin üretilmesi noktasında güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu olan Akademi Derneği her zaman hazırdır” mesajı verildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster