Ana Sayfa Gündem, Yaşam 2 Ağustos 2024 28 Görüntüleme

Başkan Seçer, Yüzde 95’lik Kısmı Tamamlanan ‘Kurdali Sosyal Yaşam ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni İnceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile birlikte; Toroslar İlçesi’nde bulunan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam ederek, yüzde 95’lik kısmı tamamlanan ‘Kurdali Sosyal Yaşam ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni inceledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılarak kısa süre sonra vatandaşların hizmetine sunulacak olan Merkez 2 binadan oluşuyor. Merkezin içinde; Çocuk Gelişim Merkezi, Kurs Merkezi, Taziye Evi ve Spor Salonu yer alacak.

Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi’nde gerçekleştirilen inceleme gezisinde Başkan Seçer’e; Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, Kurdali Mahalle Muhtarı Abdullah İnan ile Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

Başkan Seçer: “Büyükşehir yaparsa en güzelini yapar”

Teknik ekip ile birlikte merkezi inceleyen Başkan Seçer, bina hakkında bilgiler aldı. Başkan Seçer, incelemenin ardından yaptığı açıklamada; Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a hitaben; “Toroslar’a hep beraber güzel hizmetler yapacağız. Toroslar halkına bunun sözünü verdik. Burası Kurdali Sosyal Yaşam Merkezi. Sayın Başkanım bunun temelini 1 Şubat’ta attık. 6 ayı bitirdik ve en geç önümüzdeki ay sonu bitecek. 7 ayda bu iş bitmiş olacak. Büyükşehir yaparsa en güzelini yapar” sözlerine yer verdi.

“Abdurrahman Başkanımızla çok daha güzel işler yapacağız”

İnşaat hakkında bilgi veren Seçer, “Burası 2 bloktan oluşuyor. Toplam kapalı alanı yaklaşık olarak söylüyorum 2 bin 500 metrekare. Arsa da 1620 metrekare. Bir blokta kadın ve erkek taziye evi var. 10 sınıflık bir kurs merkezimiz mevcut. Bir de alt katında spor salonu var. Diğer bloğu da tamamen çocuklarımıza ayırdık. Çocuklar bizim geleceğimizi ve orayı da Çocuk Gelişim Merkezi yapıyoruz” diyerek Toroslar’a hayırlı olmasını temenni etti. Toroslar’ın bu hizmete ihtiyacı olduğunu vurgulayan Seçer, “7’den 70’e herkese hayırlı olsun. Toroslar bizi takip etsin, Abdurrahman Başkanımızla çok daha güzel işler yapacağız” dedi.

Başkan Yıldız: “Toroslar’ın tamamen ihtiyacı olan bir merkez”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız da, merkezin kısa sürede bitecek olmasına ilişkin, “Büyükşehir’in işleri işte böyle. Teşekkür ediyoruz. Hakikaten Toroslar’ın tamamen ihtiyacı olan şeyler. Sadece Taziye Evi ile anılan bir tesis değil burası, çocukların, gençlerin de faydalanabilecekleri, ders çalıştıkları, zamanlarını geçirip, sosyalleşebildikleri bir merkez olacak. Hayırlı olsun. Elinize sağlık” dedi.

Merkez hakkında…

Kurdali Sosyal Yaşam Ve Çocuk Gelişim Merkezi, Toroslar İlçesi, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’nda yer alıyor. Yüzde 95’lik kısmı tamamlanan Kurdali Sosyal Yaşam ve Çocuk Gelişim Merkezi’nin, yangın kapısı, doğrama camları, çatı izolasyonu, saha betonu, dış peyzaj laminant kapı kanatları imalatları devam ediyor.

Kurdali Sosyal Yaşam ve Çocuk Gelişim Merkezi’nin arsa alanı toplam 1619,11 metrekare iken yapı alanı da toplam 2.744,05 metrekareden oluşuyor. Sosyal Yaşam Merkezi binası Bodrum+Zemin+3 kat olacak. Zemin katta 210 metrekare alanda erkek taziye evi, 1. katta 210 metrekare alanda kadın taziye evi, 2. ve 3. katta kurs merkezi yer alacak ve merkezde 10 adet toplam 250 kişilik sınıf bulunacak. Tesisin bodrum katında da Spor Salonu yer alacak.

Çocuk Gelişim Merkezi de Bodrum+Zemin Kat+3 kat şeklinde olacak. Zemin katta kayıt birimi ve 1 adet sınıf,  1. ve 2. katta 2’şer adet sınıf,  3. katta yemekhane ve mutfak yer alırken, merkezde toplam 5 adet sınıf yer alacak. Çocuk Gelişim Merkezi 100 kişilik öğrenci kapasitesi ile hizmet verecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster