Ana Sayfa Gündem 30 Ağustos 2024 17 Görüntüleme

Başkan Seçer, Mersinlilerin Zafer Bayramı Coşkusuna Ortak Oldu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programlarına katıldı.

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen kutlama programları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Tören sonrası Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Tuğamiral Aziz Bakıoğlu ile birlikte Şeref Salonu’nda tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlama programında bir öğrenci tarafından şiir okundu, ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir personel tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Jandarma Komando Birliği’nin Zeybek gösterisi gerçekleştirdiği programda, bir öğrenci tarafından şiir okundu, daha sonra da Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini gerçekleştirdi. Program; tören geçişinin ardından sona erdi.

“30 Ağustos’ta cumhuriyetin kilometre taşları döşenmeye başladı”

30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, tüm Mersin halkının Zafer Bayramı’nı kutladı. 30 Ağustos’un önemine değinen Seçer, “1918’de başlayan bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı günü konuşuyoruz. Bu süreç içerisinde bu topraklarda çok büyük mücadeleler oldu. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, Ege’ye, Trakya’ya milletimiz tek vücut, tek yumruk, tek yürek oldu, işgalcileri topraklarımızdan temizledi ve cumhuriyetin kilometre taşlarını da döşemeye başladı” dedi. Cumhuriyetle birlikte ülkenin büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini hatırlatan Seçer, “Cumhuriyetin getirdiği kazanımlar, kurumlar, hukuk sistemi, yeni bir anlayış, yeni bir bakış açısı, yeni bir eğitim anlayışı ve sonuç itibariyle de demokrasiye, hedefe doğru yönelme, mücadele ve bugünlere gelindi. Tabi o günlerden bugünlere bu ülke için taş üstüne taş koymaya gayret edenler oldu. Ama bunun yanında ülkenin geri gitmesine neden olan bazı yönetim anlayışlarını da gördü, görüyor bu memleket” diye konuştu.

“Zaferi taçlandırmak için gerekli olan tüm çalışmaları yapma gayretindeyiz”

Ülkenin refah, çağdaş, dünyayla rekabet eden bir ülke ve toplum haline gelmesinin, çok uzun mücadeleler ve emekler gerektirdiğine işaret eden Seçer, yaşanan tüm iniş ve çıkışlara rağmen ülkesi adına her şeyin güzel olmasını umut ettiğini belirtti. İnsanların yüzünün güldüğü, yokluk çekmediği, herkesin devlet karşısında eşit muamele gördüğü, vatandaşların yarına endişeyle bakmadığı, çocuklarını güzel eğitim veren okullara gönderebilme gücünün olduğu bir ülke arzu ettiklerini kaydeden Seçer, bütün bunların da çalışarak olabileceğinin altını çizdi.

Mersin’de de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu anlayışla çalıştıklarını ifade eden Seçer, “İkinci 5 yıllık görev süremize henüz başladık. İlk 5 yıllık görev süremiz içerisinde yaptığımız çalışmalar, vatandaşlarımızla kurduğumuz gönül bağı bizi ikinci döneme çok büyük bir teveccühle taşıdı. Bizim bugün yaptığımız hizmetler 30 Ağustos’a giden kurtuluş mücadelesinin bir devamı niteliğinde. Orada bitmiyor, savaş meydanlarında savaşı kazanıyorsunuz ama asıl ekonomide, demokraside, insan haklarında, eğitimde yapacağınız güzel çalışmalarla o zaferinizi taçlandıracaksınız. Biz de bugün o zaferi taçlandırmak için gerekli olan tüm çalışmaları yapma, katkı sunma gayreti içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

“Önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde Mersin’de gözle görülür değişiklikler olacak”

Mersin ve Mersinliler için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Seçer, önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde Mersin’de gözle görülür değişiklikler olacağına dikkat çekerek, “Mersin daha da yaşanabilir bir kent olacak, yeşilinin daha bol olduğu, sokaklarının, sahillerinin tertemiz olduğu, bütün yurttaşlarımıza eşit hizmet götürülen, varsılı yoksulu ayırt etmeden hiçbir etnik ya da siyasi görüş farkı gözetmeksizin herkesi kucaklayan bir anlayışla yönetim anlayışımız devam edecek. Vatandaşlarımız bizden yana huzurlu olsunlar, onları seven ve sayan bir yönetim tarafından Mersin’de hizmet alıyorlar. Bu böyle devam edecek” diye konuştu.

“Bize ihtiyaç duyulan her noktaya Mersin Büyükşehir olarak gitmek durumundayız”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Adıyaman’da gerçekleştirdiği Encümen Toplantısı hakkında da konuşan Seçer, 6 Şubat Depremi’nde depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da böyle bir toplantın gerçekleşmesinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.  TBB olarak depremden zarar gören 11 ile toplamda 500 milyon TL’lik bir yardımda bulunduklarını aktaran Seçer, “İllerin zarar ve nüfus durumuna bakarak. 89 araç dağıtımı gerçekleştirdik Yine 6 bin çöp konteyneri dağıttık. Yaralar sarılırken bizim de katkımız olsun, yaralara merhem olalım amacındayız. Tabi ki sadece Adıyaman değil, bize ihtiyaç duyulan her noktaya, her alana Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak gitmek durumundayız. Bu ülkenin her noktası, bizim vatan toprağımız, her insanımız bizim hemşehrimiz, bizim kardeşimiz. O anlamda da bu tip çalışmaları yaparken de bunu gerçekten büyük bir şevkle yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster