Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 26 Ağustos 2024 26 Görüntüleme

BAŞKAN IŞIKBAY BU İHMALKÂRLIK AFFEDİLEMEZ!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay, Ege bölgesinde yaşanan orman yangınlarına karşı hükümetin ihmalkar tutumunu sert bir şekilde eleştirdi.

Işıkbay, yangınlarla mücadelede gerekli önlemlerin alınmadığını belirterek, hükümetin “itibardan tasarruf olmaz” diyerek gerekli yangın söndürme uçaklarını almamasını büyük bir hata olarak nitelendirdi.

Taner Işıkbay, Ege’deki orman yangınlarının ülkemizin doğal güzelliklerini ve ekosistemini yok ettiğini ifade ederek: “Her yıl aynı manzarayı görmekten bıktık. Orman yangınları karşısında çaresiz kalıyoruz, çünkü iktidar bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek lüks harcamalardan kaçınmayan iktidar, ne yazık ki yangın söndürme uçaklarını temin etmekten kaçınıyor. Bu ihmalkarlık, doğamızın ve geleceğimizin yok olmasına neden oluyor. Yangın söndürme uçakları ve helikopterleri, yangınlarla mücadelede hayati öneme sahiptir.

Ancak iktidarın bu konuda yeterli adımları atmadığını görüyoruz. Halkımız yangınlarla mücadele ederken, hükümetin pasif kalması kabul edilemez. Ormanlarımızı korumak, geleceğimizi korumaktır. Bu ülkenin doğasını ve yeşilini korumak için kararlı adımlar atmak zorundayız. Yangınlarla mücadele eden kahraman itfaiyecilerimizin yanında olmalı, onlara en iyi imkanları sunmalıyız. Bu sorumluluk hepimizin, ama en çok da ülkeyi yönetenlerin omuzlarındadır” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster