Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus 26 Ağustos 2024 35 Görüntüleme

Başkan Hamit Karış’tan Çukurova Havalimanı Tepkisi: “AKP Hükümeti Yine Usulsüzlük Yapmış”

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, AK Parti hükümetinin Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan Çukurova Havalimanı’nı işleten şirkete usulsüz olarak devasa tutarda ilave maliyet artışı ödediğini belirterek sert eleştirilerde bulundu. Karış, bu durumun ihale koşullarını değiştirdiğini ve suç teşkil ettiğini ifade etti.

USULSÜZ ÖDENEN 58 MİLYON EURO!

Karış, sözleşmeye göre şirketin maliyetinin 155 milyon Euro olarak belirlendiğini, yasal maliyet artış oranının ise %20 olduğunu hatırlatarak, “Yasal maliyet artışı sınırı 186 milyon Euro olmasına rağmen, beyan edilen şirket maliyeti 244.514.852 Euro’ya çıkmış. Usulsüz olarak ödenen ilave maliyet farkı ise 58.514.852 Euro, yani güncel kurla 2 milyar 163 milyon lira! Bu durum, ihale koşullarını değiştirmiş ve büyük bir usulsüzlüğü ortaya koymuştur,” dedi.

MERSİN’İMİZE GÜZEL BİR ŞEYLER YAPARKEN YİNE USULSÜZLÜK!

Hamit Karış, Mersin halkının bu tür usulsüzlüklere karşı duyarlı olduğunu belirterek, “AKP hükümeti tam Mersin’imize güzel bir şeyler yaptı derken, yine usulsüz bir şeyler yapmış. Sözleşmeye göre maliyet artış sınırı %20 olarak belirlendiği halde, bu oran şirkete %57 olarak uygulanmış durumda. Bu kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE ÇAĞRI: SORUMLULAR HESAP VERMELİ

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Karış, hükümeti bu usulsüzlüğü derhal açıklığa kavuşturmaya ve sorumluların hesap vermesini sağlamaya çağırdı. “Bu tür usulsüzlükler, kamu kaynaklarının nasıl hoyratça harcandığını gözler önüne seriyor. Mersin halkı olarak, bu tür yolsuzluklara sessiz kalmayacağız. Sorumluların hesap vermesi ve bu usulsüzlüğün peşinin bırakılmaması için elimizden geleni yapacağız,” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster