İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 7 Haziran 2023 142 Görüntüleme

BAŞKAN BOZDOĞAN KILIÇLARI ÇEKTİ

PROJE EVRAKLARINA CHP, MHP VE AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİNCE RET VERİLDİ

 Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısına getirilen evraklar, mahkeme kararına rağmen yeniden CHP, MHP ve AKP’li meclis üyelerince reddedildi. Başkan Bozdoğan “Hainliğin ilk kuralı: hain olmaya karar vermektir. Bunun sonu ve ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, ihanetçi hainleri tek tek; gittiğim her yerde anlatacağım. Hepsiyle bir bir hesaplaşacağım. Aşağılık pazarlıklarla altımızı oymaya çalışanların, koltuk pazarlıkları sebebiyle bu kentin geleceğiyle oynayanların ipliğini pazara ben çıkaracağım. Halkımızla ve bizimle beraber olanlarla tertemiz bir yolda yürümeye devam ediyoruz.” dedi.

 Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddeleri ve komisyondan gelen evrakların konuşulduğu toplantıda maddeler oy birliği ve çokluğu ile kabul edilirken iki hizmet odaklı evrak ise belediye meclis üyelerince reddedildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın hayata geçireceği projeler kendi çıkarlarını ön plana çıkaran ve kısa vadeli politik hesaplarla hareket eden bir tavır sergilenerek bir kez daha belediye meclis üyelerince engellendi.  Geçen aylarda Tarsus Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçesinin denkleştirilmesi ve denkleşmesinin ardından 2023 yılında hayata geçirilecek tüm halk odaklı projelerin artırılması ve devam ettirilmesi amacıyla meclise getirilen ancak birçok kez meclis üyelerince reddedilen ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrak, Başkan Bozdoğan tarafından yargıya intikal ettirilmişti. Başkan Bozdoğan’ın davayı kazanmasının ardından mahkeme kararı uygulama zorunluluğu nedeni ile evrak komisyona havale edilmişti. Meclise komisyondan gelen evrak, belediye meclis üyelerince tam 2. kez reddedilerek Tarsusluların ve Tarsus’un hizmet alma hakkı bir kez daha gasp edildi.  Meclis üyelerinin bu projeleri engellemesi, kentin potansiyelini kullanmak ve yatırım üzere gelişimini sürdürmek ve Tarsus halkının yatırımlardan faydalanmasını konusunda engel oluşturmaya devam ediyor.

İSMETPAŞA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ MECLİS ÜYELERİNCE ENGELLENDİ

Tarsus Belediyesi tarafından İsmetpaşa Mahallesi’nde sürdürülen, İsmetpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çözüm yolları arayan Başkan Bozdoğan, bu kapsamdaki taşınmazın hissedarlarından TESKİ ile anlaşma sağlamayanların hissesini Tarsus Belediyesi tarafından satın alınarak kentsel dönüşümü sonuçlandırmak istedikleri evrakı meclise taşıdı.

Başkan Bozdoğan’ın projeyi sonuçlandırmak üzere meclise getirdiği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak olan açık artırma usulü ile satış işlemine Tarsus Belediyesi olarak katılmaya, ayrıca bu taşınmazdaki hem 507,00 metre karelik hisse, hem de Bakanlıkça yapılacak açık artırma usulü ile satış işlemi sonucunda Tarsus Belediyesi tarafından satın alınacak hisseler için Tarsus TESKİ A.Ş. ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmasını içeren evrak meclis üyelerince reddedildi. Kentsel dönüşüm projesi sebebiyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından mahalle sakinlerine verilen kira bedelinin bitmesine kısa bir süre kalmışken mahalle halkının mağdur edilmesine göz yumularak meclis üyelerinin evrakı reddetmesi ile dönüşüm projesine bir kez daha set vuruldu. Başkan Bozdoğan meclis üyelerine sert konuştu.

TARSUS’TA Kİ TOPLAM AÇILIŞ SAYISI MECLİS ÜYELERİNCE CEVAPSIZ KALDI

Tarsus’ta yapılan açılışların sayılarını soran ve geri dönüş alamayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Değerli meclis üyelerim eminim hiç biriniz şu rakamı bilmiyorsunuzdur. Tarsus Belediyesi kaç açılış yaptı. Bir tane bilen meclis üyesi arkadaşım var mı? Hiç zannetmiyorum.  Yüzde biri bile açılışlara gelmeyen meclis üyesi kaç tane açılış yapıldığını bilmez. Bu mecliste belli açılış yapanlara övgüler yağdırılır. Ama bu Tarsus Belediyesi’nin yaptığı açılışların sayı olarak bilinmeyenler bile bu belediye ne yapıyor diye merak etmez.  Toplamda 266 tane açılış yapıldı. Devam eden ve planlanan projelerimiz arasında Tarsus Plajı var. Bu yaz Tarsus halkı denize girecek. Bununla ilgili yükleyici firmayla da iletişime geçildi. Bu insanlar orada golf alanı, tatil köyü ve oteller yapılacak, Tarsus cazibe merkezi olacak .” diyerek çalışmaları anlattı.

BAŞKAN BOZDOĞAN “TREN ALTTAN GEÇER Mİ? DİYEN MECLİS ÜYESİ OLDU”

Tren yolu projesine karşı meclis üyeleri tarafından alttan geçemeyeceği dile getirildiğini vurgulayan Başkan Bozdoğan, “Ben yüce meclisimde tren alttan geçer mi? İçerisinde vagonlar patlar, bombalar patlar diyen meclis üyemizi de duydum. Ama Allah’a şükürler olsun oldu, Tarsus ikiye bölünmedi. 14 dönümlük 3 tane koruluk alanı açtık. Toplamda sayısı 50’ye çıktı. Daha önce Tarsus Belediyesi’nin koruluğu yoktu. Tabi kî bu arada 45 tane tamamlanan parkımız var. Sağlık Yerleşkesi’ni en fazla 1 buçuk ay içerisinde bitireceğiz. Yine halk ekmek fırını yapılıyor. Kleopatra Kent Meydanı’nın ihalesi yapılmıştı,  dün başladılar. 63 milyon TL’ye ihale verilmişti. Ama şu anki rakamlara baktığınız zaman belki de 135 milyona mal olacak bir yer orası.” diyerek yapılan ve planlanan projelere değindi.

“SİYASETİ SİYASET YAPMAK İÇİN DEĞİL, HALKIN İYİLİĞİ İÇİN YAPACAĞIZ”

Siyaseti yaparken her zaman dürüst ve biattan uzak bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Bozdoğan, “ Buradaki çalışmaları yaparken bazen takıntılı siyasetçilere takılıyoruz.  Genellikle fitneci ve fesat oluyorlar. Ama çok güzel siyasetçilerde var.  Bana yardımcı olan, sabah gelip projelerini getiren meclis üyelerimde var. Yalanla ucuzla siyaset yapılıyor olabilir. Siyasetle ahlakı ayıranlar ikisinden de hiçbir şey anlamamış demektir. Çünkü siyaset, ahlakla devam eder. Yanlış yapmamamız gerekir. Dürüstlük dediğimiz zaman işliyorsa, biattan uzak duracağız. Siyaseti siyaset yapmak için değil, halkın iyiliği için yapacağız. Biri aday olur milletime hizmetkârlığa gelirim der. Derken ne yaptın diye halkın sorması lazım.” dedi.

 

“HALKIMLA YAŞADIM HALKIMLA VAR OLDUM”

Her zaman halkı için var olduğunu söyleyen Başkan Bozdoğan “Ben bu memlekette 37 yıldır doktorluk yaptım. Nasıl doktorluk yaptığımı meslektaşlarım iyi bilir. Sabahlara kadar çalışarak yaptım. Halk için yaptım. Kazandığımı da halka verdim. Kütüphanesiyle, okuluyla verdim. Halkımla yaşadım halkımla var oldum. Hep halkın arasındayım.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BOZDOĞAN HAİNLİKLERE KARŞI DİM DİK DURUYOR

Hainliklere karşı halkının karşısında dim dik durduğunu dile getiren Başkan Bozdoğan “Hainliğin ilk kuralı: hain olmaya karar vermektir. Sizler, değerli hemşehrilerim, bu meclis salonunda, bu toplantılarda ihanet senaryolarını izliyorsunuz, bazen de sosyal medyada videolarda izlersiniz, birileri çıkar bu iş yerinin etiketi yok der. Doğru etiketi yok, olmaz. Belediye kendi ürettiği yağa etiket koymaz. Bu kadar net. Ama videolardan, yandaşlarına ona buna ifadeler ortaya konulur. Hain olmaya karar vermiş kişiler, kişisel hırs ve öfkeleriyle ve kirli yarın planlarıyla Haluk Bozdoğan düşmanlıklarını her seferinde ortaya koysalar da,  ben halkımın karşısında dim dik duruyorum.” dedi.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN İHANETÇİLERLE TEK TEK HESAPLAŞACAK

Bir gün ihanetçileri tek tek gün yüzüne çıkaracağını söyleyen Başkan Bozdoğan “Bunun sonu ve ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, ihanetçi hainleri tek tek; gittiğim her yerde anlatacağım. Hepsiyle bir bir hesaplaşacağım.  Çünkü benim sorunum Tarsus’un sorunu. Hiçbir zaman İl’le de Tarsus dediğim zaman yanımda durmayan insanların nasıl kaçtığını ve nereye gittiklerini çok iyi biliyorum. Kimlerin imza attıklarını da biliyorum. Caddelerinizde görüyorsunuz. Adana hakkını alacak, Mersin hakkını alacak. Peki Tarsus hakkını nasıl alacak. 13-14 yıldır bitmeyen havalimanıyla mı? Adı var kendisi olmayan sahil bandı projesiyle mi? Burnumuzun dibinde olan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile mi? Gerçekten burnunun dibinde olan 7 kilometre olan bir yer neden Mersin’e bağlandı. Oradan İller Bankası’nın bir belediyeye gelecek 7-8 milyon lira para neden başka belediyelere verildi.  Tarsus’un hakkı neden korunmuyor. Bugün 5. etaba başlayacaklar. Tarsus’un başını çektiği, Mersinlilerin adını değiştirmeye çalıştığı sanayi.” diyerek Tarsus’un hakkını savundu.

           

“KOLTUK PAZARLIKLARI SEBEBİYLE BU KENTİN GELECEĞİYLE OYNAYANLARIN İPLİĞİNİ PAZARA BEN ÇIKARACAĞIM”

Başkan Bozdoğan Tarsus’ta imza attığı projelerin engellenmesine karşı koltuk pazarlıkları yapanların hesabını soracağını söyleyerek “Kentimiz için aldığımız kararların A partisi, B partisi C partisi demeden, halkın ve esnafın sesi duymazdan gelinerek reddedilmesinin hesabını ben soracağım. Tarsus Siyasetinden elini çekmeyen yaşlanmış dinozorların tüm oyunlarını ben bozacağım.  Aşağılık pazarlıklarla altımızı oymaya çalışanların, koltuk pazarlıkları sebebiyle bu kentin geleceğiyle oynayanların ipliğini pazara ben çıkaracağım.” diyerek tepkisini koydu.

 

“ALINAN VE ALINMASINI ENGELLEDİĞİNİZ KARARLARIN HEPİNİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Dostoyevski’nin bir sözünü söyleyerek ‘’Cehennem, insan yüreğinde sevginin bittiği yerdir’’ diyen Başkan Bozdoğan, “Bizim yüreğimizde sevgi bitti. Yüreğimiz taş kesti. Bugün itibariyle, ihanet edenlerle anladıkları dilden konuşmaya, kendi yolumuzu; kendi yöntemlerimizle açmaya başlıyoruz. Halkımızla ve bizimle beraber olanlarla tertemiz bir yolda yürümeye devam ediyoruz. Alınan ve alınmasını engellediğiniz kararların hepinize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster