İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Politika, Tarsus 7 Ekim 2022 272 Görüntüleme

BAŞKAN BOZDOĞAN ;“KENTİN HAKLARINI ALABİLMESİ İÇİN KAVGAYI VE AYRILIĞI BIRAKMALIYIZ’’

BAŞKAN BOZDOĞAN, “ATEŞE İHANET EDEN BİRGÜN ÜŞÜMEYE MECBUR KALACAK’’

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Tarsus’un il olmasına yönelik toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, bu süreçte emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Tarsus’un il olması noktasında halkın tüm gerçekleri bildiğini ve bunun için kimlerin mücadele ettiğini bildiklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Ateşe ihanet eden bir gün üşümeye mecbur kalır, Tarsus’un menfaatleri söz konusu olduğunda kimlerin sorumluluk aldıklarını Tarsusluların hepsi görüyor. Bu kentin haklarını alması için çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 23 gündem maddesinin konuşulduğu toplantıda dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Bozdoğan,  Tarsus’un il olması için çalışmaların devam ettiğini ve birlik olunması gerektiğini ifade etti.

 

Başkan Bozdoğan, “O çok meşhur Tarsus sevdalılarının davetlere çiçek bile gönderemeyecek kadar zayıf düştüklerini gördük. Herkese o davetiyeleri tek tek gönderdik. Öncelik Tarsus bitsin sonra Ankara ayağını yapalım diye elimizden geleni yaptık.  Ama Tarsus ayağında maalesef bu davetiyelerin karşısında bir çiçek bile göndermekten korkan siyasetçiler, iş insanları vardı. Tarsus’un il olması için dün mangala kül bırakmayanlarda var, onları tarayıp tek tek okuyoruz. Buraya geldiğimizde daha düne kadar il olmasını isteyen bugün de Tarsus ilçe olarak kalsın diyorlar, neden? Bizleri izleyen halkıma şunu soruyorum, neden Tarsus il olmasın? Neden haklarımızı almayalım?’’ ifadelerini kullandı.

 

“KENTİN HAKLARINI ALABİLMESİ İÇİN KAVGAYI VE AYRILIĞI BIRAKMALIYIZ’’

Bu kentin haklarını alması için kavgayı ayrılığı bırakmalıyız diyen Başkan Bozdoğan,” Tarsus’un ayakta kalması için, Tarsus’un hayallerini, geleceğini, Tarsus Belediyesi’nin güçlenmesini, Tarsus’un il olmasını siyasi talimatlar ve hesaplarla ihanet edenler bir gün asıl o zaman üşümeye mecbur kalacaklar. Bizler ateşe ihanet etmeyenlerdeniz.  Tarsus halkında yanan ateşi söndürmek yerine Prometheus’un yaptığı gibi ateşi çalarak Tarsus halkına dağıtan hırsızlarız’’ diye konuştu. İl olmak için birlik ve beraberliğin önemine değinen Bozdoğan, “Biz insanları üşütmek istemiyoruz. Bu kentin haklarını alması için kavgayı ayrılığı bırakmalıyız. Tarsus’un geleceğini ne siyasete, ne karanlık oda hesaplaşmalarına, ne de yalan yanlış dedikodulara değil, Tarsus halkına bırakıncaya kadar mücadelemize devam edeceğim. Bu ateşi hane hane yakalım. Esnaflara, sokaklara, parklara her tarafa bunu taşıyalım’’ diye konuştu.

 

HALK YANINDA BİR BELEDİYENİN OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR’’

Victor Hugo’nun bir sözünden bahsederek “Bir yoksulu mutlu etmektense yoksulluğu ortadan kaldırmayı tercih ederim” diyen Başkan Bozdoğan, “ Biz belediye olarak toplumcu olarak ayrım yapmadan hizmet yapıyoruz. Halk şunu biliyor bizim yanımızda belediyemiz var diyor.  Bu meclis çok değerli. Bizde burada hizmeti konuşalım, siyaseti sonra da yaparız. Tarsus’un geleceğini ne siyasete, ne karanlık oda hesaplaşmalarına ne de yalan yanlış dedikodulara değil, Tarsus halkına bırakıncaya kadar mücadelemize devam edeceğim” dedi.

TARSUS’A UKRAYNA’DAN KARDEŞ ŞEHİR

Tarsus Belediyesi ile Ukrayna’nın Poltova Belediyesi’nde kardeş şehir ilişkisi kurulmasıyla ilgili gündem maddesi oy birliği ile meclisten geçti. Sosyal, kültürel ve ekonomik ağları güçlendirmek ve bu bağlamda işbirliğini geliştirmek üzere, kardeş belediye ilişkisi kurulması için oy birliği ile kabul edilen madde ile Poltova Belediyesi ve Tarsus Belediyesi kardeş belediye olacak.

PROJELER KAMUOYU VE MECLİS ÜYELERİNE AKTARILDI

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile altyapıdan eğitime, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar her alanda Tarsus’u geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Tarsus Belediyesi, 2022 yatırım yılında projeleri birer birer hizmete sunmaya hazırlanıyor. Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında, kamuoyu ve meclis üyelerine tamamlanan projeler ve birimlerin tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın daha önce müjdesini verdiği projeler yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak. Okuma salonlarından, sosyal tesislere, yeni parklardan, tarım alanlarına, hizmet noktalarından, aile sağlık merkezlerine kadar birçok proje Tarsus’ta bir bir hayata geçiyor.

 

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU VATANDAŞLARA KAPISINI AÇTI

Toplantıda, Tarsus Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulacak olan Düğün Salonu işletmesinin yer tahsisinin ücretsiz, içecek ve orkestra ücretlerinin ise 2 bin 880 TL olarak belirlenmesi komisyondan gelen evrak sonrası oy birliğiyle karara bağlandı. Bu karar ile kentte evlenmek isteyen çiftlerin, artan yüksek fiyatlı düğün salonlarının yükünden kurtulup bir nebze olsun hafiflemeleri sağlandı. Başkan Bozdoğan, “Bir perde bile alamayacak, odununu sobasının bile bulamayacak gençlerimiz, şanına şöhretine göre evlenebilsinler diye konutumuzdan özel yapma çiçekleri bile oraya götürdük. Elimizdekilerle çok güzel bir yer yaptık.  Emin olun şu an Tarsus’un en gösterişli en şatafatlı düğün salonu oldu. Bunları vatandaşlarımızın rahat etsin diye yaptık’’ dedi.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN “KADIN, GENÇLİK, ÇOCUK MECLİSİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’’

Kadın, çocuk ve gençlik meclislerinin yapıldığından bahseden Başkan Bozdoğan, “Bu meclislerde neler oluyor biliyor musunuz? Çocukların hayalleri, onların söz alıp konuşabilmeleri becerilerini, gençlerin projelerini görüyoruz. Özellikle kadınlarımızın daha fazla ne yapabiliriz düşüncesiyle geldiklerini görüyorum. Kadınlarımızın var olma mücadelesini, toplumsal bir hareketin içerisinde tek tek anlatımlarını görüyorum ve dinliyorum, onların da izlenmesini istiyorum, çünkü çok önemli” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster