Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 11 Temmuz 2024 72 Görüntüleme

BAŞKAN BOLTAÇ’TAN TARSUS’UN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN AÇIKLAMALAR Anasayfa Tarsus Belediyesi

BAŞKAN BOLTAÇ İLE TARSUS’UN GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus Belediyesi’nin “Hizmette 100 Gün” değerlendirme toplantısında Tarsus ve Mersin basını ile bir araya geldi.

Başkan Boltaç, Tarsus’ta basın mensupları ile Tarsus Belediyesi’nin hizmetteki ilk 100 gününü değerlendirildi. Başkan Boltaç yapılan hizmetlerden ve projelerden bahsetti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Boltaç, Tarsus’un yüzünü güldüren önemli açıklamalarda bulundu.

“TARSUS’TA GELECEK VAR”

Toplantıda Tarsus ve Tarsus’un geleceği ile ilgili konuşan Başkan Boltaç; “Bugün burada, “Tarsus’ta Gelecek Var” mottosuyla, bu kadim şehrin son 100 gününde gerçekleştirdiğimiz çalışmaların detaylarını paylaşmak için bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tarsus, kültürü, doğası ve üretkenliği ile tarih boyunca parlayan bir yıldız olmuştur. Bu kadim topraklarda yaşayan herkes gibi bizler de Tarsus’un sahip olduğu potansiyelin farkındayız ve bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 1 Nisan’da göreve geldiğimiz günden itibaren, Tarsus’un hak ettiği gelişimi sağlamak için büyük bir kararlılıkla ve azimle çalışıyoruz. Şeffaf, katılımcı ve halk odaklı bir yönetim anlayışıyla Tarsus’un her bir köşesinde büyük bir heyecan ve titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE UYUMLA ÇALIŞIYORUZ”

Tarsus’un tarihine, kültürüne ve insanına yakışır bir belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini ifade eden Başkan Boltaç; “Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitesini artırmak için önemli adımlar attık. Tüm bu çalışmaların ardında yatan en büyük güç, Tarsus halkının bize olan inancı ve desteğidir. Bu güveni asla boşa çıkarmayacağız. Tarsus’ta gerçekleştirdiğimiz projeler, sadece yerel halkımızın değil, tüm Mersin’in geleceğine de ışık tutmaktadır. Bu doğrultuda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli ve uyumlu bir anlayışla çalışmaktayız. Bu konuda halkımızın bir kaygısı olmasın hizmette ayrışmadan bir  bütün olarak tam kadro çalışıyoruz.” dedi.

“MESELEMİZ TARSUS’UN GELECEĞİ”

Bizim meselemiz Tarsus, bizim meselemiz Tarsus’un geleceği diyen Başkan Boltaç;” Bu yolda kim olursa olsun, yolumuza taş koyan ve Tarsus’un geleceğini yok sayan herkes karşısında bizi bulacaktır. İşimizi ciddiyetle yapıyoruz. Geçmişten bu yana çalışkanlığım ve koordinasyon yeteneğimle tanındım. Çünkü meselemiz Tarsus. Kimse, Tarsus’un gelişimini ve kalkınmasını engelleyemez. Bu kentin yararına olmayan hiçbir girişime izin vermedik ve vermeyeceğiz.” dedi.

“ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLEN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İLE YÖNETECEĞİZ”

Yönetim anlayışındaki şeffaflıktan da bahseden Başkan Boltaç; “Çalışmalarımızda şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerimizin başında gelmektedir ve bu ilkelerden asla taviz vermedik. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalıştık. Bu kente zarar vermek isteyen, gelişimini engellemeye çalışan kim olursa olsun, karşısında dimdik duracağız. Tarsus halkının hakkını, hukukunu korumak için gereken her türlü mücadeleyi vermekten çekinmeyeceğiz.” dedi.

“7/24 CANLI BİR KENT OLACAĞIZ”

Özellikle milli maçlarda Tarsus halkının alanları doldurduğu dev ekranda maç izleme etkinliğine de değinen Başkan Boltaç; “7/24 canlı bir kent oluşturacağız. Hep birlikte daha güzel, daha yaşanabilir bir Tarsus inşa edeceğiz. Bu kent hiç durmayacak. Kültürden sanata her alanda çalışmalar yapılacak, etkinlikler hep olacak.” dedi.

“KATILIMCI ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ”

Göreve geldiği günden bu yana çalışmaları aksatmadan sürdürdüklerini ifade eden Başkan Boltaç; “Sizlerde takip ediyorsunuz. Şu ana kadar 3 tane çalıştayımızı gerçekleştirdik. 1. Sokak Hayvanları Çalıştayı, Tarsus’ta Güç Kadında Çalıştayı ve 2025-2029 Stratejik Plan Çalıştayı’nı yaptık. Bu çalıştayların önemi çok büyük. Bundan sonraki dönemde yapacağımız çalışmaları en iyi şekilde yapabilmek için katılımcı ortak akıl çerçevesinde bu çalıştayları tamamladık. Raporlar haline getirdik. Yapacağımız tüm işlerde ortak akılla karar alıp ortak akılla yöneteceğiz. Katılımcı yönetim anlayışı ile çalışıp hizmetlerimizi bu anlayışa göre yapacağız. Halkımızın fikirleri ve katılımları bizler için çok kıymetlidir.” dedi.

Toplantının devamında Tarsus’a yapılacak önemli projelerden de bahseden Başkan Boltaç, kadınlara istihdam imkanı, halk et market açılışı, gastronomi merkezi açılışı gibi konulara da değindi.

KADINLARIMIZA İSTİHDAM İMKANI SAĞLAYACAĞIZ

Göreve geldiklerinde zarar eden Halk Market’leri kapattıklarını ifade eden Başkan Boltaç;” zarar eden Halk marketler yerine her mahalleye bir ekmek satış noktası kurmayı planlıyoruz. Bu ekmek satış noktalarında ise satışı ve sorumluluğu o mahallede ihtiyaç sahibi bir kadın vatandaşımıza vermeyi düşünüyoruz. Bu ihtiyaç sahibi vatandaşımız buradan elde ettiği gelirle geçimini sağlayacak ve bu vesileyle kendi işlettiği bir işe sahip olmuş olacak. Bu projeyi en yakın zamanda dezavantajlı mahallelerimizden başlayarak hayata geçirmeyi planlıyoruz.” dedi.

GASTRONOMİNİN MERKEZİ TARSUS OLACAK

Tarsus’un geleneksel lezzetlerini tanıtmak geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Boltaç; “Siptilli Çarşısı’nda çalışmalarını yaptığımız Gastronomi merkezimiz Tarsus’un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapında tanıtarak şehre yeni bir simge kazandırma yolunda önemli bir rol oynuyor. Bizim için bu yeterli değil. Burayı trafiğe kapatıp Gastronomi sokağına dönüştüreceğiz. Burası şehrin cazibe merkezi haline gelecek. Tarsus’un yemek kültürünü dünyaya tanıtacak. Tarsus’un biraz daha markalaşacağı, Tarsus gastronomisinin gittikçe Türkiye’de ve dünyada çok güzel bir yere sahip olacağı bir alan olacak.” diye ifade etti.

HALK ET MARKET AÇILIYOR

Halk Et Market’in kapatılma konusuna da açıklık getiren Başkan Boltaç;” Halk Et Market’i kapatma sebebimiz, ruhsata uygun olmadan açılmış olmasıdır. Yönetim anlayışımızda herkese eşit ve adil olmak var. Biz belediye olarak ruhsat veren bir konumdayız dolayısıyla ruhsata uygun olmayan yer bizim de olsa kapatırız. Kural, yasa neyi gerektiriyorsa onu uygularız onu yaparız. Burada halkın mağduriyetini gidermek ve bu ihtiyaçlarına cevap olabilmek için daha güzel ve yasal zemini uygun bir yer seçerek tekrardan Halk Et Market projesini hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

İSMETPAŞA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Ayrıca kamuoyunu ilgilendiren önemli konular ve gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Boltaç; İsmetpaşa mahallesi kentsel dönüşüm mağdurları konusunda mahalle halkıyla toplantı yapacağını ve konuyu çözüme kavuşturacağını ifade etti

TİYATRO MÜDÜRLÜĞÜ KAPANMADI 

Tiyatro Müdürlüğü’nün kapatılmasının söz konusu olmadığına açıklık getiren Başkan Boltaç “Gündemde olan bir konuda Tiyatro konusu. Tiyatro Müdürlüğü’nün kapatılmadığını biliyorsunuz. Bu kapatma durumu ancak meclis kararıyla olur. Ben bir belediye başkanı olarak sanata ve sanatçıya asla karşı değilim, hatta tam tersine çok daha fazla destek vermesi taraftarıyım. Bu süre zarfında algı oluşturulmak istendi. Bu müdürlüğün içinde yapılan bazı sıkıntılı durumlarla ilgili tasarrufta bulunduk. Oradaki arkadaşlarımızın işe girişi de büro personeliydi.  Ve onları geçici olarak başka birimlere görevlendirdik. Sonrasında geri görev yerlerine geri geldiler. Biliyorsunuz “Köyde Hayat Var” Şenliğimiz başladı. Kendilerinden de burada çalışma yapmalarını talep etik. Fakat yapamayacaklarını söylediler ve sonrasında kendi istekleriyle istifalarını verdiler.” diye ifade etti.

“20 KİŞİLİK BİR  TİYATRO EKİBİ KURULACAK”

Konuşmalarına devam eden Başkan Boltaç “Biz yanlış giden durumlara son verdik. Bu durumu paylaşmamamızın nedeni enkaz edebiyatı yapmak istemememizdi.  Bizler kurumsal ciddiyete göre hareket ettik. Kurumsal ciddiyetimden ödün vermeden sonuçlandırdık. Önümüzdeki günlerde tespit edeceğimiz heyet ile müdürlüğümüzce bu mesleğe sahip olan veya gönül vermiş kişilere yer vereceğiz. Şu anda 20 kişilik bir  tiyatro ekibi kurulacak. Tarsus’un tiyatrosu olacağız. Güncellenmiş bir şekilde başlayarak tiyatro hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster