İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus 12 Ekim 2022 432 Görüntüleme

AVUKAT SERTAÇ HAYTA SALDIRIYA UĞRADI

Tarsus’ta işyeri tahliyesine giden Avukat Sertaç HAYTA  saldırıya uğradı

Mersin’in Tarsus ilçesinde İcra ve Polis memurlarıyla birlikte iş yeri tahliyesine giden bir avukat saldırıya uğradı.

Alınan bilgiye göre 27 yıllık Avukat Sertaç Hayta (52), görevlilerle birlikte Kızılmurat mahallesi Devlet Bahçeli Bulvarı üzerinde bulunan müvekkili Yemliha Özücoşkun’ a ait olan iş yerini içinde bulunan kiracı N. B. adlı kişiye tahliye bildiriminde bulundu.

İddiaya göre tahliye edilmesi istenilen iş yerini bir süredir kullandığı belirtilen ve üçüncü şahıs konumundaki H.K. adlı kişiye iş yerinin 10 gün içinde boşaltması gerektiği bildirildi.

İş yerini kullanmakta olan H. K., tartıştığı Avukat Sertaç Hayta’ya, sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldı.

Suratına aldığı kafa darbesi ile yaralanan Av. Sertaç Hayta hastaneye giderek darp raporu aldıktan sonra kendisine kafa atarak saldıran H.K.’den şikayetçi oldu.

Olaydan sonra göz altına alınan H.K., hakkında düzenlenen evrakla adliyeye sevk edildi.

H.K. ifadesinde suçunu kabul ederek, pişman olduğunu, pandemi nedeniyle zor günler geçirip, maddi sıkıntı çektiğini söyledi.

Şüpheli H. K.’ nin CMK müdafi Avukatı Büşra Yıldırım ise savunmasında, “Her ne kadar şüpheli hakkında tarafıma CMK görevlendirilmesi yapılmış ise de savunma makamını temsil eden meslektaşımıza yönelik yapılan saldırı savunma hakkına yapılmış olup, meslektaşıma saldırıyı yapan şüphelinin de bir gün savunmaya ve avukata ihtiyaç duyacağı bir an vardır. O anı şu an yaşadığımızı belirterek, herhangi bir savunma yapmayacağımı beyan ederim. Şüpheli hakkındaki takdir mahkemenin dir “ dedi.

Avukat Sertaç Hayta’ya saldıran H.K. sevk edildiği 2. Sulh Ceza Hakimliğince “Görevi yaptırmamak için direnme” suçu nedeniyle tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Öte yandan Mersin Barosu, üyeleri olan Av. Sertaç Hayta’ya yapılan saldırıyı kınadı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster